Spor
  • 2.4.2017 00:15

Chelsea'ye evinde soğuk duş

İç sahada 10 maçtır puan dahi kaybetmeyen Chelsea'nin serisi Crystal Palace karşısında alınan şok mağlubiyetle son buldu.

Premier League'in lideri Chesea, bu sezon ligde çıktığı son Londra derbisinde şok bir mağlubiyet aldı. Stamford Bridge'de konuk ettiği Crystal Palace'a 2-1 mağlup olan Chelsea, iç sahadaki 10 maçlık galibiyet serisinin ardından yenilgiyle tanıştı.

Çok hızlı başlayan maçta ilk golü bulan taraf ev sahibi Chelsea oldu. Henüz 5. dakikada Cesc Fabregas'ın golüyle öne geçen ev sahibi ekibe 9. dakikada Wilfried Zaha ve 11. dakikada Christian Benteke ile cevap veren konuk Crystal Palace bir anda avantajı eline aldı.

Kalan dakikalarda rakip kale önünde baskısını artıran ve çok sayıda pozisyona giren Chelsea, buna karşın aradığı golü bir türlü bulamadı ve seyircisi önünde mağlubiyetten kurtulamadı.

Sezon başında özellikle savunma performansıyla fark yaratan Chelsea, son haftalarda bu başarılı formundan çok uzak bir grafik sergiliyor. Antonio Conte'nin öğrenciler, ligde çıktığı son 7 maçın hiçbirinde kalesini gole kapatmayı başaramazken, 2017 yılında ilk kez bir iç saha maçında 2 gol birden gördü.

Bu sonuçla puanı 69'da kalan Chelsea'nin en yakın rakibi Tottenham ile arasındaki puan farkı 7'ye indi. Ligde kalma mücadelesi veren Crystal Palace ise üst üste 4. galibiyetini alarak puanını 31'e yükseltti ve düşme hattıyla arasındaki 4 puanlık farkı korudu.

Güncellenme Tarihi : 2.4.2017 00:17

İLGİLİ HABERLER