Gündem
  • 20.8.2009 00:00

CHP : AÇILIM KONUSUNDA HÜKÜMETLE GÖRÜŞEBİLİRİZ

ANKARA - CHP Genel Başkan Yardımcısı Onur Öymen, ''demokratik açılım'' çalışmalarına ilişkin, ''Gayet tabi ki hükümetin bütün görüşleri ortaya çıkarsa, biz hiçbir zaman 'sizinle görüşmeyiz' diye bir tavır içerisinde olmayız'' dedi.
Öymen, parti genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında, bugün gerçekleştirilen MYK toplantısında görüşülen konular hakkında bilgi verdi.
Açıklamasının ardından, gazetecilerin sorularını yanıtlayan Öymen, ''AK Parti Milletvekili Ömer Çelik, bugün yol haritasına ilişin bazı ipucları verdi. 'Kürtçe zorunlu olmayacak, seçmeli olabilir' dedi. Siz CHP olarak buna karşı mısınız, bir de hükümet somut önerilerle gelirse, randevu verilebilir mi?'' sorusuna şu karşılığı verdi:
''İlk sorunuzun cevabı şu, Sayın Çelik'e, Anayasa'nın 42. maddesini dikkatle okumasını tavsiye ederim. Hiç kimse anayasanın bu konulardaki çok açık hükümlerini sulandırmaya kalkmasın. Herkes, bir ucundan bir mesaj vererek, durumu büsbütün karmaşık hale getirmesin. Başbakanın kendisi böyle hükümetin görüşlerini yansıtmayan, bireysel görüşlerle milletvekillerinin ortaya çıkmasına karşı çıkmıştı. O bakımdan böyle sözleri biz hükümetin görüşleri olarak kabul etmiyoruz.''
''Hükümetin bir görüşü varsa, zaten açıklayacaktır'' diyen Öymen, "Gayet tabi ki, hükümetin bütün görüşleri ortaya çıkarsa, biz hiçbir zaman 'sizinle görüşmeyiz' diye bir tavır içerisinde olmayız. Hükümetin tavrı ortaya konulmadan, açıklıkla ortaya çıkmadan bu tip bir görüşmenin fayda sağlayacağını düşünmüyoruz" diye konuştu.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 15:39

İLGİLİ HABERLER