Gündem
  • 30.8.2022 21:23

CHP’den Akşener’e Kılıçdaroğlu öfkesi

CHP’liler Akşener’e kızgın. Kızgınlığın sebebi Meral Hanım’ın bir türlü adayımız Kılıçdaroğlu dememesi..
Akşener önümüzdeki seçimde bir atımlık barutu olduğunun farkında. Bu barutu boşa attığı takdirde koltuğundan olacağını da biliyor.
Ne kendisinin ne de partisinin AK Parti ve Erdoğan’a 5 yıl daha tahammülleri yok. O yüzden yoğurdu üfleyerek içiyor.
Akşener kendi partisinde bir araştırma yürüttü halen de bunu sürdürüyor.
İYİ Parti il teşkilatları aracılığıyla Kılıçdaroğlu’nun adaylığını millete soruyor. Gelen haberler hiç de iç açıcı değil…
Saha çalışmasında görüldü ki; Kılıçdaroğlu’nun Erdoğan karşısında kazanması pek mümkün değil.
Akşener Kemal Bey’e bunu nasıl anlatacağını düşünürken, CHP kanadında kendisine karşı öke kabarıyor.
Bir kısım CHP’liler Akşener’i neredeyse hain ilan etmek üzere. Bunlar “Akşener’in en sıkıntılı zamanda Kılıçdaroğlu kendisine 20 milletvekili ödünç vermişti. Bu jestin karşılığı gösterip adayımız Kılıçdaroğlu ’dur diyemiyor. Bu nankörlük” şeklinde konuşuyorlar.

İYİ Parti kulislerinde konuşulanlar ortaya çıktı! ‘Kılıçdaroğlu aday olursa…’

İYİ Parti kulislerinden izlenimlerini aktaran Abdulkadir Selvi, dikkat çeken değerlendirmelerde bulundu.

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun ortak adaylığına bakışını değerlendirdi.

"Akşener, Kılıçdaroğlu’nun cumhurbaşkanı adaylığı konusunda bir türlü yeşil ışık yakmıyor. Destek açıklaması yapmıyor" diyen Selvi, şu ifadeleri kullandı:

"Bir defa olsun Akşener’in ağzından, 'Ortak adayımız Kılıçdaroğlu' sözü çıktı mı? Liderlerin ne dediği kadar ne demediği de önemlidir. Akşener, bir türlü Kılıçdaroğlu demediği için CHP’liler tedirgin oluyor. Hatta CHP kulislerinde, '2018 seçimlerinde Abdullah Gül’e yaptığını bize yapar mı' diye konuşuluyor.

İYİ Parti kulislerinden edindiğim izlenim, eğer Kılıçdaroğlu ile kazanma imkânı varsa Akşener destekler. Ama şu ana kadar Kılıçdaroğlu ile seçimin kazanılacağı gözükmüyor. Hatta Kılıçdaroğlu aday olursa kaybederiz duygusu hâkim. Akşener’in de o kanaatte olduğu söyleniyor. Kılıçdaroğlu ile kaybedilecek bir seçime Akşener’in destek vermesi beklenmiyor."

Güncellenme Tarihi : 31.8.2022 00:31

İLGİLİ HABERLER