Gündem
  • 29.4.2010 20:33

''CHP ÖNCE KENDİ EVİNİ TEMİZLESİN''

TBMM - AK Parti Grup Başkanvekili Nurettin Canikli, Anayasa Mahkemesinin, CHP hakkında ''hesap ve işlemlerinde yoğun şekilde tahrifat, yolsuzluk ve usulsüzlük yapıldığına'' ilişkin kararları olduğunu belirterek, ''CHP'nin bize, AK Parti'ye, Başbakan'a vereceği ahlak dersi yok. Önce siz kendi evinizi temizleyin'' dedi.
TBMM Genel Kurulunda, CHP'nin Başbakan Recep Tayyip Erdoğan hakkında verdiği gensoru önergesi üzerinde AK Parti Grubu adına konuşan Canikli, gensoru önergesinde ortaya konulan bütün iddiaların tamamının yargıya intikal ettiğini belirtti.
Önergede ''Bu iddialar yargıya intikal ettirilmediği için Başbakan sorumludur'' ifadesine yer verildiğini anlatan Canikli, oysa tümünün yargıya intikal ettiğini, buna ilişkin belgelerin olduğunu söyledi. ''Şimdi ne olacak?'' diye soran Canikli, şöyle konuştu:
''Büyük bir haksızlık yapılıyor, sanal önergeler veriliyor içi boş... Çakma önerge... Peki gerçekten ayıp değil mi? İçi boş, anlamsız, tamamı yargıya intikal etmiş iddiaları, etmemiş gerekçesiyle Başbakanımız hakkında nasıl böyle bir gensoru önergesi verebilirsiniz? Haksızlık değil mi, ayıp değil mi? Yapılması gereken tek şey var; CHP, Başbakanımız, AK Parti ve milletimizden özür dilemeli.
Yadırgadığım husus şu; CHP'li arkadaşlarımız bu iddiaları her yerde dolaştırıyorlar, herkesle paylaşıyorlar, basınla paylaşıyorlar, soru önergesine konu ediyorlar. Bir itirazım yok. Peki niye suç duyurusunda bulunmuyorsunuz? Savcılığa suç duyurusunda bulunun. Bu bir vatandaşlık görevi. Yapılması gereken esas bu. Her şey yapılmış ama olması gereken yapılmamış. Benim tavsiyem; CHP'nin bu gibi durumlarda önce vatandaşlık görevini yaparak, konuyu yargıya intikal ettirmesidir.''

Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 08:16

İLGİLİ HABERLER