Gündem
  • 17.6.2014 15:43

CHP'de çatı aday isyanı

İhsanoğlu ismine hem ulusalcı hem de sol kanat içinde yer alan milletvekillerinden sert tepki gelmişti.  İhsanoğlu’na tepki gösteren isimler CHP Eski Genel Başkanı Deniz Baykal'ın da katıldığı bir toplantıda biraraya geldi.
Al jazeera’de yer alan habere göre toplantıya yaklaşık 15 milletvekili katılıyor. CHP grup toplantısına katılmayan bu isimler, toplantının başladığı saatlerde Meclis’te biraraya geldi. Toplantıya Ulusalcı kanatta yer alan Nur Serter, Dilek Akagün Yılmaz, Süheyl Batum ile Baykal’a yakınlığıyla bilinen Antalya milletvekillerinin yanısıra sol kanatta yer alan Tunceli Milletvekili hüseyin aygün’ün de katıldığı öğrenildi.
 

CHP'nin Antalya vekilleri şaşkın

20 imzayla başka aday gösterilir mi?
Toplantıda bazı milletvekillerinin “CHP örgütlerinden İhsanoğlu ismine çok tepki var, bu isme mahkum değiliz, 20 milletvekili imza toplayarak yeni bir aday çıkaralım” önerisini dile getirdiği öğrenildi. Parti yönetimi ise "istifa ile sonuçlanabilecek Radikal bir çıkış" beklemiyor. Daha önce CHP içinde ulusalcı kanatta yer alan milletvekilleri parti içindeki değerlendirme toplantısında MHP ile işbirliği yapılması gerektiği görüşünü dile getirmişti ama akıllarındaki isim CHP'nin Eski Genel Başkanı Deniz Baykal'dı.
 

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 04:07

İLGİLİ HABERLER