Gündem
  • 29.8.2011 15:16

CHP'DE YİNE BİR AFİŞ SKANDALI!

CHP'de her afiş ayrı bir skandal nedeni...

Seçimlerde, bayramlarda CHP'li belediyelerin astığı her afişle skandal hanelerine bir yenisi ekliyor.

Önce Avcılar Belediyesi, referandumdan önce başörtülü kadınları rahibe gibi gösteren afişlerle skandallar dizisini başlattı. Ardından genel seçimler öncesi Tunceli'de Kılıçdaroğlu'nu karşılamak için asılan Zazaca afişler. Şimdi ise skandalın merkezi CHP'li Aydın Belediyesi...

30 Ağustos Zafer Bayramı etkinliklerinin tanıtımı ve vatandaşların bayramını kutlamak için kentin işlek noktalarına afişler asıldı.

Türk bayrağı üzerine '30 Ağustos Zafer Bayramı Kutlu Olsun' yazısının altında ise 'Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır. Toprak, eğer uğrunda ölen varsa vatandır' dizeleri yazıldı. Dizelerin altına ise Mustafa Kemal Atatürk imzası atıldı.

Oysa ki bilboardlarda yazılı olan satırlar Mustafa Kemal'e değil, şair Mithat Cemal Kuntay'a aitti. O satırlarda şairin 'Onbeş yılı karşılarken' adlı şiirinin bir bölümüydü.

Bu hata Aydın Belediyesi'nin gözünden kaçtı ancak vatandaşların gözünden kaçmadı. Belediyeyi yapılan yanlış üzerine uyaran vatandaşlar haklı çıktı, belediye afişleri apar topar kaldırttı.

Güncellenme Tarihi : 23.3.2016 14:28

İLGİLİ HABERLER