Gündem
  • 2.6.2023 22:14

CHP'den vaz geçmeyen İzmirliler layık olduğu şekilde idare olunuyor

İzmir'de sağanak caddeleri göle çevirdi
Etkili olan sağanak nedeniyle cadde ve sokaklarda su birikintileri oluştu, sürücüler zor anlar yaşadı. Bornova'da bir esnaf caddede plastik bota binerek kürek çekti.

Caddeler göle döndü
Yağmur nedeniyle trafikteki sürücüler ve yayalar zor anlar yaşadı.

Cadde ve sokaklarda su birikintileri oluştu. Bayraklı ilçesi Anadolu Caddesi yağmur sularıyla doldu.Kenara çekip yağmurun durmasını beklediler

Bazı sürücüler araçlarını yol kenarına çekip, bir süre sağanağın dinmesini bekledi. Bu nedenle trafikte aksamalar yaşandı. Belediye ekipleri yağışın ardından teyakkuza geçti.

Bornova su altında
Öyle ki Bornova ilçesinde yağış sonrası bazı cadde ve sokaklar adeta göle döndü.

Kürek kullanarak botla geçti

Bölgede esnaflık yapan bir vatandaş da sokaktan geçmek için çareyi bota binmekte buldu.

Her sene aynı manzarayla karşılaştıkları için botu dükkanda tutmaya başladıklarını, yağmur yağdığı zaman da kullandıklarını ifade eden Serdar Aşın isimli vatandaş, sorunlarının çözümü için İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Bornova Belediyesi'ne çağrıda bulundu.

"Sorunu ilettik ama ilgilenen olmadı"

Yıllardır aynı sorunları yaşadıklarını söyleyen Aşın, şu ifadeleri kullandı:

Dükkanlarımızı su basıyor. Defalarca İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Bornova Belediyesi'ne sorunu ilettik ama ilgilenen olmadı. Bir an önce sorunun çözülmesini istiyoruz. Botla sokaktan geçtik, insanlara da yardım ettik. Her sene aynı manzara olduğu için botu dükkanda tutuyorum.

"Her sene aynı rezilliği yaşıyoruz"

Hüsamettin Tolga Özılgaz isimli esnaf da, "İzmir'de yıllardır bu rezaleti yaşıyoruz. İleride dükkanım var, her sene aynı rezilliği yaşıyoruz. Biz bu sorunu çekmek zorunda mıyız? Belediyenin çalışması gerekiyor." dedi.

Kemeraltı Çarşısı yine aynı

Tarihi Kemeraltı Çarşısı'nda da sağanak nedeniyle esnaf, suların dükkanlarına girmemesi için süpürge ve çekpas ile önlem aldı.

Kentte itfaiye ekipleri, su birikintilerini tahliye etmek için çalışmalarını sürdürüyor.

 

Güncellenme Tarihi : 4.6.2023 01:02

İLGİLİ HABERLER