Gündem
  • 30.1.2016 22:33

CHP'li kadınlar kadına şiddete tepki gösterdi

Çanakkale CHP Kadın Kolları ve STK’lar tarafından gerçekleştirilen eyleme CHP Çanakkale Milletvekili Muharrem Erkek, CHP İl Başkanı Nejat Önder, CHP Merkez İlçe Başkanı Celal Karakaş da katıldı.

Kadınlar, tecavüze ve şiddet sonucu hayatını kaybeden kadınlar için beyaz kefen giyerek, 'Yeter artık ölüyoruz' dediler. Meydanda bir konuşma yapan CHP Çanakkale Kadın Kolları Başkanı Nurcan Bingöl, tecavüz ve kadına şiddet olaylarının önüne geçilmesi için yetkilileri göreve davet etti.

Bingöl, yaptığı açıklamada, “Bağdat Caddesi’nde 19 yaşında genç bir kadın tecavüze uğradı. Ortada bir tecavüz, bir suçlu var. Birde hayatının baharında üniversite öğrencisi taptaze bir genç kız. Bir öğrenci sabaha karşı saat üçte nereden geliyor, nereye gidiyor diye sorgulamalar yapmak, tecavüzcüyü haklı çıkarma gayretidir. 

Kadın cinayetleri ve tecavüz davalarında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezaları yasalaştırılmalıdır. Tecavüzler davalarında uygulanan takım elbise, kravat indirimi, pişman oldum bir daha yapmam indirimleri kaldırılmalıdır. Örf, hukukun önüne geçmemelidir. Bir an önce caydırıcı yasal önlemler alınmalıdır. Şöyle ki, İngiliz yargıç, gece yarısı parktan gecen kızı korkutan adama 7 yıl 7 gün hapis verince, şaşıran gazeteciler sormuşlar: “Adam kıza elini bile süremedi. Kaçan kızın çığlıklarına yetişenler de, adamı yakaladılar. Bu 7 yıl, 7 gün çok değil mi?” Yargıcın yanıtı şu olmuş: “Kızı korkutmanın karşılığı 7 gündür. 7 yıl, İngiliz kızlarının gece yarısı parkta dolaşma özgürlüklerine saldırmanın cezasıdır. Artık yasal düzenlemeler bir an önce yapılmalıdır” dedi.

Öte yandan eylemde yaşlı bir kadının 'İnadına Mini Etek Giyeceğim' pankartı dikkat çekti.  

UTKU YAŞAR CÜCE

Güncellenme Tarihi : 18.3.2016 16:27

İLGİLİ HABERLER