Gündem
  • 24.2.2023 12:40

CHP'li Lütfü Savaş : Neden istifa edeyim bütün sorumluluk AK Parti'nin

Lütfü Savaş'tan çok konuşulacak istifa yanıtı! "Bütün sorumluluk..."

Kahramanmaraş'ta meydana gelen deprem, 11 ilde büyük yıkımlara ve can kayıplarına neden olmuştu. Depremden en çok etkilenen şehirlerden biri olan Hatay'da da birçok bina çökerken, binlerce insan hayatını kaybetmişti. Yaşanan felaketin ardından oldukça eleştirilen Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, canlı yayında istifa etmeyi düşünüp düşünmediği sorusuna çok konuşulacak bir yanıt verdi.

Kahramanmaraş'ta meydana gelen ve 11 ili etkileyen deprem felaketinin ardından 43 bin 556 kişi hayatını kaybetmişti. Depremden en çok etkilenen şehirlerin başında gelen Hatay'da da büyük kayıplar yaşanmıştı. Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, depremlerin ardından eleştirilerin odağı olmuştu.

Habertürk'te yayınlanan 'Nedir Ne Değildir?' programında Mehmet Akif Ersoy'un sorularını yanıtlayan Lütfü Savaş, çok konuşulacak açıklamalarda bulundu. Savaş, "Hatay'da 21 bin 910 kaybımız var" dedi.

'YARALARIMIZIN SARILMASI LAZIM'

Bütün bunların sorumluluğu hükümet, belediye, yapı denetim şirketleri ve müteahhitlerde. Yaralarımızın sarılması lazım. Son çıkardıkları yasayla 205 bin ayrı birim affedildi. Müteahhitler de 3 kat yapıp 2 kat da kaçak kat yapıyor. Nasılsa af çıkacak diyorlar.

Ben 9 yıldır büyükşehir belediye başkanıyım. Bütün sorumluluk ilçelerde. Hesap vereceksek veririz. Hesap soracaksak da hep beraber sorarız. Odalar devre dışı bırakıldı. Neden? Müteahhitler daha rahat etsin diye.

LÜTFÜ SAVAŞ İSTİFA EDECEK Mİ?

Şehir şu anda o kadar zor durumda ki. Bırakıp kaçmak olmaz. İlçelerin 11 tanesi iktidara mensup. İstifaya gelinecekse herkesin istifa etmesi lazım. 10 tane büyükşehirin istifa etmesi lazım. İktidarın da istifa etmesi lazım. İstifa edeceksek hepimizin etmesi lazım. Suçlu arıyorsanız birlikte aramak lazım. Tek bir adama suçu yüklemek vicdanen üzücü bir şey. 10 belediyenin 8 tanesi iktidar partisine ait. İlçelerin hemen hemen büyük çoğunluğu iktidar partisine ait. 21 yıldır ülkeyi yöneten iktidara hiçbir soru soramıyorsunuz. Ama CHP'li Lütfü Savaş'a soruyorsunuz."

CHP'li Lütfü Savaş'ın pişkinliği pes dedirtti: Kentsel dönüşüm karşıtı mitingi inkar etti

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, Kahramanmaraş merkezli depremlerden en çok etkilenen ilçelerden olan Antakya'nın Emek Mahallesi'nde 4 yıl önce kentsel dönüşüm karşıtı miting düzenlemiş ve o anları sosyal medya hesabından paylaşmıştı. Vatandaşları kentsel dönüşüme karşı dolduruşa getiren CHP'li Lütfü Savaş, bugün ise katıldığı bir televizyon programında kentsel dönüşüm karşıtı düzenlediği mitingi inkar etti.

CHP'li Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, 2019 yerel seçimlerindeki adaylık sürecinde Hatay'ın Antakya ilçesine bağlı Emek Mahallesi'nde kentsel dönüşüm karşıtı miting düzenlemişti. Vatandaşı kentsel dönüşüme karşı bilinçlendirmek ve teşvik etmek yerine, siyasi çıkarları uğruna dönüşüm projelerine karşı çıkan CHP'li Lütfü Savaş, miting düzenlediği anları ise sosyal medya hesabından paylaşmıştı.

EMEK MAHALLESİ YIKIMA UĞRADI

Lütfü Savaş'ın miting düzenlediği Emek Mahallesi, 6 Şubat'ta meydana gelen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerin ardından yıkıma uğramış ve birçok insan enkaz altında kalmıştı.

CANLI YAYINDA İNKAR ETTİ

Bir televizyon programına konuk olan Savaş'a 4 yıl önce Emek Mahallesi'nde kentsel dönüşüm karşıtı düzenlediği miting hatırlatıldı. CHP'li Savaş ise kentsel dönüşüme karşı gelmediğini iddia ederek "Ben böyle bir miting yapmadım." dedi.

Güncellenme Tarihi : 24.2.2023 12:48

İLGİLİ HABERLER