Medya
  • 1.4.2023 23:02

CHP'li Nevşin Mengü öyle bir seccade fetvası verdi ki, dinleyen şok geçirdi

Nevşin Mengü'den 'Seccade fetvası': Kılıçdaroğlu'nu aklamak için ne yapacaklarını şaşırdılar..

CHP yandaşı gazeteci Nevşin Mengü, Kemal Kılıçdaroğlu'nun seccadeye ayakkabı ile bastığı görüntüler üzerinden adeta seccade fetvası vererek Kılıçdaroğlu'nu masum göstermeye çalıştı. Hazreti Muhammed'in putları kaldırdığını hatırlatan Mengü, "İslam'da bir tek kutsal şey vardır o da Allahu Teâlâ’dır ve kulun Allah ile olan ilişkisi kendi kalbindeki inancıdır." dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, geçtiğimiz gün katıldığı bir iftar programının ardından yanına gelen katılımcılarla fotoğraf çektirdi. Fotoğraf keresinedeki bir detay ise Kılıçdaroğlu'nun Müslümanların hassasiyetlerine yönelik tutumunu gözler önüne serdi.

GÖRÜNTÜ BÜYÜK TEPKİ ÇEKTİ

Kılıçdaroğlu ve Canan Kaftancıoğlu'nun yer aldığı fotoğraf karesinde, CHP liderinin Müslümanların namaz kılarken kullandığı seccadeye ayakkabı ile bastığı görüldü. Görüntüler, sosyal medyada büyük tepki çekti.

MENGÜ'DEN KILIÇDAROĞLU'NU AKLAMA ÇABASI

Yaşananların ardından özür dilemek yerine milleti suçlamayı seçen Kılıçdaroğlu'nu aklamak için CHP yandaşı gazeteci Nevşin Mengü devreye girdi. Kendi YouTube kanalında tepki çeken fotoğraf karesini yorumlayan Mengü, seccade üzerinden fetva verdi.

"HAZRETİ MUHAMMED NESNLERE TAPINMAYI KALDIRDI"

İslam'ın Musevilik ve Hristiyanlıktan sonra gelen bir din olduğunu söyleyen Mengü, "Hazreti Muhammed'i de devrimci yapan o dur. Tamamıyla nesnelere tapınmayı kaldırmıştır Hazreti Muhammed zaten ilk yaptırdığı şey de putları kırdırmak olmuştur." dedi.

"SECCADE ARAPÇA HALI DEMEKTİR"

"Anadolu'nun hamurunda olan Hristiyan gelenekle mi karışıyor" diyen Mengü, "İslam şey değildir ki, ikonların öpüldüğü tapınıldığı falan bir din değildir tam tersine yani aslında bakın islamda, ibadet etmek için camiye bile gerek yoktur ki bırakın seccadeyi. Seccade zaten arapça halı demek arkadaşlar bak Allah aşkına dindar olanlarınız heralde iyi kötü biliyordur arapça alfabe okumayı gidin şu Taksim'de halı satan dükkanlara seccade yazar arapça, halı demek yani altına temiz bir halı koyuyorsun tabiki tapınırken yüzünü yere koyduğun için."

"İSLAM'DAKİ TEK KUTSAL ŞEY ALLAH'TIR"

Nevşin Mengü açıklamasında şunları kaydetti:

"İslam da bir tek kutsal şey vardır o da Allahü Teâlâ'dır ve kulun Allahü teâlâ ile olan ilişkisi kendi kalbindeki inancıdır bu kadar."

 

Güncellenme Tarihi : 2.4.2023 01:18

İLGİLİ HABERLER