Gündem
  • 31.1.2023 20:35

CHP'li Sezgin Tanrıkulu: Bir aksilik olmazsa aday Kılıçdaroğlu olacak

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, 13 Şubat'ta 6'lı Masa'nın cumhurbaşkanı adaylığı için Kemal Kılıçdaroğlu'nu seçeceğini söyledi. Öte yandan Kılıçdaroğlu geçtiğimiz gün bir haber kanalına verdiği röportajda cumhurbaşkanı adayının 13 Şubat'ta açıklanacağını söylemiş, İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu ise kendilerinde 13 Şubat'ta adayın açıklanacağına dair bir bilgi olmadığını belirtmişti.

Bir türlü adaylarını seçemeyen ve sosyal medya mecralarında Millet İttifakı değil de 'Çelişkiler İttifakı' olarak adlandırılan 6'lı masa ortaklarının çelişkili açıklamaları bitmek bilmiyor.

CHP'li Sezgin Tanrıkulu, katıldığı televizyon programında Kılıçdaroğlu'nun Millet İttifakı'nın adayı olacağını belirterek, "Bu ittifakın ana gövdesini CHP oluşturdu. Masadaki her siyasi parti bu birlikteliğe aynı oranda güç kattı. Önemli olan siyasi partilerin güçleri değil, bu birlikteliğin kendisidir. Diğer siyasi partilerin genel başkanları ve tabanları da Kılıçdaroğlu'nun adaylığı konusunda bir fikre sahiptir. Büyük bir aksilik olmadığı sürece genel başkanımız 13 Şubat'ta Millet İttifakı'nın adayı olarak açıklanacak" dedi.

Kılıçdaroğlu'ndan çelişkili ifadeler

Kılıçdaroğlu, geçtiğimiz gün katıldığı bir canlı yayın programında 6'lı Masa'nın ortak cumhurbaşkanı adayının 13 Şubat'ta açıklanacağını belirterek şu ifadeleri kullanmıştı:

"6 lider 13 Şubat'ta bulaşacağız. Artık 13 Şubat mı olur, yoksa 13 Şubat'ta karar alacağız, bu tarihin açıklanması için belli bir tarih mi olur? Büyük bir olasılıkla 13 Şubat'ta bir karar alacağız. Diyelim ki cumhurbaşkanı adayımız 13'ünde değil de, 23'üncüde kamuoyuna bir şekliyle ne yapacağını ortak mutabakat metniyle birlikte açıklayacak."

Güncellenme Tarihi : 31.1.2023 20:35

İLGİLİ HABERLER