Gündem
  • 25.5.2013 02:47

CHP'li Tezcan: Biz Esed'in yanında değiliz

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, CHP’nin alnının ak olduğunu söyleyerek, “Devletin bütün bilgi ve belgeleri Başbakan’ın elinde. Eğer Cumhuriyet Halk Partisi’nin bu ilişkileri ile ilgili elinde zerre kadar bilgi varsa ve açıklamıyorsa namerttir” dedi.
Başbakan Erdoğan’ın “Reyhanlı'daki olayların içine karışanların bunları alıp Esed'e götürdüklerine dair belgeler artık elimizde” sözleri ile ilgili olarak Tezcan, “Devletin bütün bilgi ve belgeleri Başbakan’ın elinde. Eğer Cumhuriyet Halk Partisi’nin bu ilişkileri ile ilgili elinde zerre kadar bilgi varsa ve açıklamıyorsa namerttir. Bu kadar açık söylüyorum” dedi. “Ayıptır. Eğer elinde bir belge varsa çıkar açıklar. Cumhuriyet Halk Partisi'nin başından bu yana Suriye ve Esed'le ilgili duruşu nettir, bellidir, bunu başından beri de net olarak söylemiştir” diyen Tezcan, “Biz ne diyoruz, biz Esed'in yanında değiliz. Esad bir diktatördür ama Tayyip Erdoğan’da bir diktatördür. Biz Türkiye’deki diktatörden de, Suriye’deki diktatörden de kurtulmak istiyoruz. Başbakan CHP Genel Başkanı’na iftira atmanın peşinde. CHP’nin alnı aktır ve elinde hiçbir zaman kara leke olmamıştır” diye konuştu.

“BU ÇÖZÜM SÜRECİ PKK’YI SURİYE’DE SAVAŞTA KULLANMA PLANIDIR”
Başbakan Erdoğan’ı eleştiren Tezcan, “PKK terör örgütünü meşru bir direniş örgütü haline dönüştürüyor. Yaptığı bu. Bu süreç PKK’yı Ortadoğu’da, Suriye’de savaşta kullanma planıdır. Amerika nasıl El Kaide’yi Afganistan’da kullanmak için yaratıp, besleyip ondan sonra başına düşman ettiyse, tecrübeyle sabittir terör örgütünden kendine yandaş arayan karşısına eli kanlı katil büyütür. Yarın bu bizim başımıza daha büyük bir bela olarak döner gelir. Bunu muhalefet olarak anlatmak bizim görevimiz” dedi.
“2014 seçimlerinde bu millet verdiği yetkiyi almasını bilecek” diyen Tezcan, “Türkiye’de bu milletin sağduyulu duruşu olduğu sürece bu memlekette ulusal birliği, üniter yapıyı parçalamaya kimsenin gücü yetmeyecek” ifadelerini kullandı. 

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 15:02

İLGİLİ HABERLER