Gündem
  • 30.8.2022 11:20

CHP'li vekil AK parti ve Erdoğan'a kurulan Mine-Mafya kumpasını ortaya çıkardı

AK parti'ye kurulan FETÖ/MAFYA kumpası deşifre oldu. Kumpası hem de eski CHP'li vekil Barış Yarkadaş ortaya çıkardı.
Yolsuzluk diye ortalığa dökülen Mine Tozlu Sineren'in iddiaları için çok öncesinde CİMER'e davet edildiği ancak kendisinin bir takım bahaneler ileri sürüp gitmediği belirlendi.
Devletin çağrısına gitmeyen Mine Tozlu, Sedat Peker ve CHP'li medyaya giderek farklı iddialarda bulundu.İddiası ise AK Parti'nin ve Cumhurbaşkanlığı'nın bu iddiaları sümen altı ettiği idi..

Eski CHP'li milletvekili Barış Yarkadaş ortaya çıkardı: CİMER, Mine Tozlu Sineren’i aramış ama…

tv100 yorumcusu Barış Yarkadaş, rüşvet iddialarıyla gündeme gelen Mine Tozlu Sineren’in CİMER’e yaptığı başvurunun peşine düştü. Yarkadaş, edindiği bilgileri twit hesabında paylaştı.

Suç örgütü lideri Sedat Peker'in, öne sürdüğü rüşvet ağı iddialarının odağındaki Marka Yatırım Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mine Tozlu Sineren, iddiaları kabul etmişti. Geçtiğimiz günelerde Halk TV canlı yayınına katılan Mine Tozlu Sineren, iş hayatı boyunca rüşvetle karşılaştığını ve bunları ilgili kurumlara bildirdiğini dile getirmişti.

Sineren, "Bu işi açmamı sağlayan SPK'ydı. Sedat Peker'in yazdıklarında doğru olmayan ufak tefek şeyler var. Zehra Taşkesenlioğlu vasıtasıyla rüşvet teklifinde bulunulduğunu CİMER'e ilettim" dedi.

tv100 yorumcusu Barış Yarkadaş, rüşvet iddialarıyla gündeme gelen Sineren’in CİMER’e yaptığı başvurunun peşine düştü. Yarkadaş, edindiği bilgileri twit hesabında paylaştı.

Barış Yarkadaş’ın sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım şöyle:

Dün gece @tv100’de yayımlanan Taksim Meydanı’nda, “Mine Tozlu Sineren, rüşvet iddialarıyla ilgili olarak CİMER’e başvurmasına rağmen dilekçesine cevap verilmediği ve işlem yapılmadığını söylüyor” ifadesini kullandım.

Yine aynı programda, Mine Tozlu Sineren’in bunca rüşvet iddiasına rağmen savcılığa başvurmamış olmasınıa da dikkat çektim. Bugün ise yeni bilgilere ulaştım.

Mine Tozlu Sineren, iddialara ilişkin olarak, 20 Temmuz günü CİMER’e başvuruyor. 11 Ağustos günü ise sonu 9 20 ile biten telefonundan CİMER bünyesindeki Yavuz Selim Polis Merkezi Amirliği’nce aranıyor. Başvurusu doğrultusunda polis merkezine davet ediliyor.

Mine Hanım bu görüşmede “Sağlık sorunlarımdan dolayı şu an gelemem” diyor. Polis Merkezi Amirliği de bu görüşmeye istinaden istediği polis merkezine gidip başvuru yapabileceğini aktarıyor.

tv100’deki yayında gündeme getirdiğim için,meselenin CİMER’le ilgili kısmına dair bu bilgiyi sizinle de paylaşmak istedim.

 

Güncellenme Tarihi : 30.8.2022 11:16

İLGİLİ HABERLER