Gündem
  • 31.3.2012 00:27

CHP'yi kuşkulandıran işaret!..

Alevi vatandaşlara ait olduğu iddia edilen iki evin duvarına konulan işaret CHP Milletvekillerini ayaklandırdı.
Yetkililer; 2 Alevi vatandaşın evinin duvarına konulduğu belirtilen işaretin aynısının okulun duvarına da yapılmış olmasının bu işaretlerin alevilere yönelik olmadığını göstergesi olduğunu belirttiler.
Bu açıklamaya rağmen CHP'li vekiller işaretlerin planlı ve bilinçli olarak yaıpdığını savundu.
Işık, CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün, Adıyaman Milletvekili Salih Fırat ve Hatay Milletvekili Refik Eryılmaz'la birlikte TBMM'de basın toplantısı düzenledi.
     Daha önce Adıyaman ve İzmir'de Aleviler'e yönelik saldırıların ardından bir yenisinin de Erzincan ili Üzümlü İlçesine bağlı Avcılar köyünde meydana geldiğini ileri süren Işık, 28 Mart'ta köydeki okul bahçe duvarı ile 2 evin duvarına yazı yazıldığını söyledi. CHP'li Işık, köy halkının tedirgin olduğunu kaydetti.
     Işık, insanların mezhepleriyle uğraşılmaması ve kutuplaşmaya son verilmesi gerektiğini vurgulayarak, ''Daha önce Adıyaman için 'çocuk işi' demeleri iyi niyet göstergesi değildir. Tamamen art niyet göstergesi. Yazılan yazıya baktığınız zaman, yağlı boyayla yazıldığı, çok düzenli bir şekilde yazıldığı görülmektedir. Büyük birinin ve gece vakti yaptığı bir olaydır. Yetkilileri ve Hükümeti bu konuda duyarlı olmaya çağırıyoruz. Bu olayı şiddetle kınıyorum'' diye konuştu.
     Konuyla ilgili gerekli yerlerle görüştüğünü, ilçe kaymakamının olayın ''provokasyon'' olduğunu, jandarma komutanının ise araştırmanın sürdüğünü söylediğini belirtti.
     Işık, 19 Mart'ta Sivas olayları ile ilgili miting yaptıklarını, bu olayla birlikte Başbağlar katliamını da kınadıklarını dile getirerek, basının Başbağlar olayına değinmeden konuyu manşetlere çektiğini iddia etti. Işık, olayın bunun peşine gelmesinin de manidar olduğunu vurguladı.
    
     -Bakan Şahin'e çağrı-
    
     CHP'li Fırat da Adıyaman'daki olaya değinerek, ''Olayın üzerinden 35 gün geçmesine rağmen herhangi bir yakalanan kimse yok. İçişleri Bakanı'nı göreve davet ediyorum. Kızılay'da demokratik haklarını kullanmaya çalışan insanlar üstüne gaz bombası atacağına ve döveceğine, esas önemli olan Türkiye'nin Alevi ve Sünni kardeşliğini bozmaya çalışan, provokasyon yapmaya çalışan insanları tespit edip bulmaktır. Adıyaman'da da bir gelişme yok'' dedi.
     CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün de Aleviler'in 72 millete bir gözle baktığını ve kan dökmeme geleneği ile bilindiğini ancak yüzyıllarca zulümlere direnerek inancını koruduğunu söyledi.
     Aygün, ''Herkes ayağını Türkiye'de denk almalı. Bu çatışma ortamı Türkiye'ye kaybettirir. Meclis'te dindar, kindar nesil diyerek politika yapılmaz. Bir kez çeşitli gruplar birbirine düştü mü, bunun önünü ne Başbakan alır ne siyaset kurumu alır'' dedi.

 

Güncellenme Tarihi : 22.3.2016 19:12

İLGİLİ HABERLER