Gündem
  • 31.7.2008 17:17

ÇİÇEK KARARI YORUMLADI: BİRİNCİ DERECE MUHATAB BİZİZ AMA...

ANKARA - CNN Türk'de "Eğrisi Doğrusu" programında Taha Akyol'un sorularını yanıtlayan Çiçek, "herkes" tanımı içine kendilerinin de kendileri dışındakilerinin de girdiği vurgulamasıyla şöyle dedi:
     "Burada, siyaset kurumunun tümü var. Bu süreçte şu veya bu şekilde müdahil olmuş, yargılama süreci devam ederken konuşan, yazan, çizen oldu, onların da çıkarması gereken dersler var. Toplum da bu kararı değerlendirmeli. Bu dava neden açıldı, hangi konjonktür işi bu noktalara getirdi, kamu vicdanının bunu değerlendirmesi lazım."
     Çiçek, asıl değerlendirmenin gerekçeli karardan sonra ortaya çıkabileceğini ifade ederek, "Kararı kendi yönümüzden değerlendireceğiz. Daha üzerinden 24 saat geçmedi. Düzgün bir tartışma yapacaksak gerekçesini görmemiz lazım" diye konuştu.
     Anayasa Mahkemesi Başkanının parti kapatmayla ilgili Anayasal ve yasal değişiklik yapılması gerektiği sözünü Çiçek, şöyle değerlendirdi:
     "Parti kapatmalarda Venedik kriterlerini ortaya koyalım. Her partinin yaklaşımı bu konuda farklı olacak. O zaman uzlaşmayı nasıl sağlayacaksınız? Biz üzerimize düşeni yapmaya varız. (Hadi hadi bakalım) deyip bütün yükü bizim üstümüze yükleyip, öbür tarafta da 50 kişilik grubu olan parti (ben bu işte yokum) dediği zaman uzlaşma nasıl olacak? Anayasa'nın 10 ve 42. maddeleriyle ilgili değişikliklerde yine çoğunluk oldu, yine uzlaşma yok denildi. O zaman nasıl olacak bu? Sihirli formül nasıl bulunacak? Somut problem karşısında herkes bize soyut, genel geçer laflar ediyor. İttifak, uzlaşma anlamına geliyor. İttifakın da bu toplumda sağlanmasında gerçekten zorluklar var."
     Çiçek, Türkiye'nin gelecek günlerde, AB konusuna daha yoğun eğileceğini, ekonomik konulara ağırlık vermesi gerekeceğini de sözlerine ekledi.

Güncellenme Tarihi : 15.5.2016 07:26

İLGİLİ HABERLER