Ekonomi
  • 28.4.2010 16:10

ÇİFTÇİLER YÜZLERCE TRAKTÖRLE PARİS'İ BÖYLE TESLİM ALDI

SİNEM KARATAŞ/PARİS

Çiftçiler, hükümetin dikkatini ekonomik sorunlarına çekmek amacıyla bu protesto gösterisini düzenlediler. Çiftçiler gösteride, “Çiftçilik yok, yemek yok”, ”Fransa çiftçilerinle gurur duy” ve “Sarkozy çalış, çiftçilikte indirim yapma” yazılı pankartlar taşıdı.

Eyleme katılan Didier Frezin, “Bütün çiftciler Paris’e eylem yapmaya geldiler. Gelirlerinin düşük olması nedeniyle ve de tarım ürünlerinin fiyatlarının çok düşmüş olmasından dolayı tarımcılar kazanamıyor. Bu yüzden yaşamak ve yatırım yapmak için yeterli kazancımız olmuyor.” şeklinde konuştu. Traktörüyle gösteriye katılan Antoine Boileau da, “Biz dünya piyasasındayız. Devletin ilgi göstermesi gerekir. Özellikle de çiftçiliğe ekonomik olarak katkıda bulunmaları lazım. Devletin bizim tarımsal ürünlerimizi işletebilmemiz için de desteği gerekiyor. Tahıllarımızı ve ürünlerimizi stoklayamıyoruz. Vaat ettiklerimizi yerine getiremiyoruz.” dedi.

Fransa’da yüzde 7.5’luk oranla bütçe açığı Avrupa Birliği normlarının yaklaşık iki katında seyrederken çiftçilere doğudan yardım konusu hükümetin gündeminde bulunmuyor. Fransa, Avrupa Birliğinin “Ortak Tarım Politikası” çerçevesinde ayırdığı 40 milyar Euro’luk fonun yüzde 20’sini tek başına kullanıyor.

 

 
Videoyu İzlemek İçin Tıklayınız
 

Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 08:18

İLGİLİ HABERLER