Dünya
  • 30.6.2020 10:49

Çin'den şok eden uyarı!.. Hızlı yayılan yeni bir virüs çıktı

Bilim insanları duyurdu! Salgın yaratacak yeni virüs ortaya çıktı

Son dakika haberi... Dünya henüz koronavirüs (Covid-19) salgınıyla mücadele ederken Çinli bilim insanları salgın ihtimali taşıyan yeni bir virüs tespit ettiklerini açıkladı.Koronavirüs (Covid-19) salgının dünya genelinde etkili olmaya devam ederken Çin'den korkutucu bir açıklama daha geldi.
Çin'in Hubey eyaletine bağlı Vuhan kentinde ortaya çıkan yeni tip koronavirüs (Covid-19) tespit edilen kişi sayısı dünya genelinde 10 milyon 250 bin 971'e ulaştı.Koronavirüs nedeniyle 504 bin 520 kişi öldü, virüs saptanan 5 milyon 558 bin 254 kişi ise iyileşti.

DSÖ'den dün 'Covid-19 salgınında en kötüsü henüz gelmedi' uyarısı gelmişti.

DSÖ Genel Direktörü Ghebreyesus, Covid-19 salgınına ilişkin olarak "En kötüsü henüz gelmedi. Bunu söylediğim için üzgünüm. Ama bu tür ortam ve koşullarda en kötüsünün gelmesinden endişeliyiz." dedi."Birçok ülke bazı ilerlemeler kaydetmiş olsa da küresel olarak pandemi aslında hızlanıyor." diyen Ghebreyesus, dünyanın salgınla birlikte çok şey kaybettiğini ama umudun kaybedilmemesi gerektiğini vurguladı.dünyada bu gelişmeler yaşanırken Çin'deki bilim insanları, dünya çapında salgın şeklinde yayılma ihtimali bulunan yeni bir grip virüsü türü keşfetti.

Domuzlarda tespit edilen virüsün insanlara da bulaştığı açıklandı. Araştırmacılar virüsün mutasyon geçirerek hızla yayılmasından endişe ediliyor.

Mevcut haliyle de insanlar arasında kolayca yayılabilecek özellikler taşıyan virüsün yakın bir şekilde takip edilmesi gerektiği açıklandı.
Açıklamanın en endişe veren tarafı ise bu virüs de yeni bir virüs türü ve böyle olduğu için insanların bu virüse karşı bağışıklığı yok.Yeni ve ölümcül bir grip dalgası ihtimali, koronavirüs pandemisi sırasında bile bilim insanlarının yakından takip ettiği bir konu.Son grip pandemisi olan domuz gribi 2009'da Meksika'da ortaya çıkmıştı. Çok sayıda insanın hastalanmasına ve ölmesine sebep olan bu salgın da dünyada büyük korkuya neden olmuştu.
 

 

Güncellenme Tarihi : 30.6.2020 11:00

İLGİLİ HABERLER