Yaşam
  • 18.5.2006 09:37

ÇIPLAK YEMEK ERKEKLERİ MEST EDECEK


Geçen hafta günlük gazetelere yansıyan bir haber gündeme bomba gibi düştü. Boğaz’ın en gözde yazlık mekanlarından Sortie’nin içinde 24 Mayıs tarihinde açılacak olan Supperclub’ta Türkler hiç de alışık olmadıkları deneyimler yaşayacaklardı. Örneğin çıplak kadınların üzerinden yemek yiyecek, hemen ardından da onların farklı dans şovlarını izleyeceklerdi. Ama birbiri ardına çıkan haberler Sortie’nin sahibi Erol Kaynar’ı tedirgin etmiş ve gelebilecek tepkilerden korkmuş olacak ki, son olarak sorularımızın yanıtlarını net vermediği gibi, kızların üzerinden yemek yenmeyeceğini açıkladı. Ama Supperclub, bunu kabul edebilecek mi? Bunu da zaman gösterecek; çünkü Hollanda, Almanya, İtalya, ABD ve son olarak da Türkiye’de faaliyete geçecek Supperclub’ın en büyük kozu kızlar ve yemek. Yemeklerin yatarak ve elle yendiği mekân olarak ün yapan Supperclub, elbette şimdiye kadar pek çok engelle karşılaşmış. Örneğin Amsterdam, çıplak kızlar üzerinden yemek yeme olayına hemen ısınırken; ABD’de feminist örgütler ayağa kalkmış. Roma’da kızların çıplak olmasını halk istememiş ve kızlara bikini giydirilmesine karar verilmiş. Supperclub, ülkelere göre değişik uyarlamalar yapıyor ama özünü hiç değiştirmiyor. Erkekleri en sevdikleri iki şeyle; yemek ve kızlarla buluşturuyor.
     
     Canlı yemek masası

      Yurtdışında ‘Body Sushi’ olarak adlandırılan kadın üstü yemek halinin fikir babası Japon bir restoran işletmecisi. 1993’te bu uygulamayı ‘Virgin Sushi’ olarak adlandıran ve restorana gelen yabancılardan üç saat süren servis için 300-400 dolar alan Sven Mostgel, hâlâ bu işi yapıyor ve her fırsatta “Bu, harika bir fikirdi. Her gece doluyum. Kızlarım da çok iyi para kazanıyor'' diyor.
      Ana fikri Sven Mostgel’den alan ama üstüne yaratıcılık koyan Supperclub’ta kızların üzerinden sadece yemek yenmiyor, efsane haline gelen şovlar da düzenleniyor. Supperclub’ın bir diğer enteresan yanı da her gün sabit kalan bir mönüsünün olmaması. Restorana girerken, kişiye özel mönü hazırlatabiliyorsunuz. Mönüde yer alan yemekleri ise Supperclub’ın dünyaca ünlü aşçıları hazırlıyor.
      Kızların vücuduna her yemek dizilemiyor. Ağırlıklı olarak sushi ve çiğ deniz mahsulleri konuyor. Ahtapot, balık, havyar ve istiridyeler kızların göğüslerine, göbeklerine ve vücutlarının üst kısmının neredeyse tamamına diziliyor. Müşteriler de çubuklarla ve isterlerse elleriyle yemek yiyorlar. Kızları uzaktan koruyan bir koruma görevlisi mutlaka varlığını hissettiriyor. Isıtılmış zeminin üstünde yatan kızlar, sadece mideleri değil, gözleri de doyuruyor.
     
     Hem göze hem mideye hitap etmek

      Fikrin babası Sven Mostgel bir röportajında, “Bunun, Japon geleneklerinde de olan doygunluk hissiyle bir bağlantısı var. Erkekleri mutlu etmek için hem göze hem mideye hitap etmeniz gerekiyor. Biz de bunu yapıyoruz'' diyor.
      Türkiye’de Supperclub’ın hangi aktivitelerle yer alacağını herkes çok merak ediyor. Ama Supperclub’ın kendi internet sitesinde, Türkiye ikonu new (yeni) olarak yer almasına rağmen, hiçbir bilgiye ulaşılamıyor.
      Sortie’nin sahibi Erol Kaynar, önceleri “Türkiye’de kızların bikinili olup olmamasına karar vermedik. Belki etek bile giyebilirler'' dese de kısa bir süre sonra yanıtlarını değiştirdi. Bir sonraki yanıt, “Supperclub, Sortie’nin performansları, kadınlar üzerine kurulu olamayacak. Daha hikâyesi olan, içinde daha akıl, sanat unsurlarının bulunduğu performanslar olacak. Şaşırtacak, sürprizler olacak. Çıplak kadın ya da bikinili kadın üzerinde yemek yeme olmayacak. Tabii ki dünyanın her yerinde olduğu gibi şovlar da kadınlar da olacak. Ancak üzerlerinden yemek yenmeyecek'' oldu.

(tempo)

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 05:28

İLGİLİ HABERLER