Spor
  • 11.1.2014 15:38

Cristian Baroni Türk olmak istiyor

İkinci yarı hazırlıklarını sürdüren Fenerbahçe’de futbolcu Cristian Baroni, "Türk pasaportunu elde edersem benim için mutluluk kaynağı olur. Çünkü gerçekten Türkiye’yi ve Türk insanını seviyorum” dedi.

Antalya Serik’in Belek Belde’sinde ikinci yarı hazırlıklarını sürdüren Fenerbahçe, bugün sabah gerçekleştirdiği antrenman sonrası sarı-lacivertli oyuncu Cristian Baroni basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

“TAKIMA OLUMLU YÖNDE YANSIYOR”

Çok sıkı bir şekilde çalıştıklarını vurgulayan Baroni, “Güzel bir organizasyon olarak devam ediyor. Gerçekten de sıkı çalışıyoruz, çünkü ligin ikinci yarısının çok daha zor olacağını biliyoruz. Sonuçta, birinci yarıyı güzel bir şekilde bitirdik. Bütün takım adına bir avantaja da sahibiz. Çok fazla orta saha oyuncusu olması bizim için bir avantaj. Aramızdaki bu rekabet takıma olumlu yönde yansıyor. Takımı daha ileriye götürmek ve amacımıza ulaşmak için bize bir motivasyon sağlıyor. Birinci günden beri bu rekabet Fenerbahçe’nin başarısını öne çıkaran bir şeydi. Şampiyon olmak için birbirimize kenetlendik” diye konuştu.

“ÇOK KALİTELİ OYUNCULARDAN OLUŞUYORUZ”

Brezilyalı futbolcu Cristian Baroni, Ersun hocanın oyuncularla iletişim anlamında çok özel biri olduğuna değinerek, “Herkesle tek tek ilgileniyor. Zaman zaman takım halinde konuşmalar yapıyor. Ve bizim performansımızı kritize ediyor. Bakıldığında bu konuşmalar bize çok yardımcı oluyor. Bana kişisel olsun hem de arkadaşlarıma olsun. Çünkü her oyuncunun takıma ne kadar katkı verebileceğini çok iyi biliyor. Çok kaliteli oyunculardan oluşuyoruz. Hocamızın bu tarzda çalışması özellikle bana çok yardım ediyor. Bir hata yaptığımda kendimi daha iyi göstermem gerektiğini düşündüğünde, hemen benimle konuşuyor ve bundan ders alarak bir daha ki maçlarda kendimi daha iyi hazırlıyorum” şeklinde konuştu.

“5 YILDIR BURADAYIM”

Baroni, Türk pasaportuna sahip olursa bunun kendisi adına gurur verici olacağını belirterek, “Çünkü 5 yıldır buradayım. Bir çok Türk arkadaşım var. Türk insanıyla çok iyi paylaşım içindeyiz. Tabii ki yabancı bir yerde 5 yıl oynamak zor. Ama bakıldığında tabii ki de bu Türk pasaportunu elde edersem benim için mutluluk kaynağı olur. Çünkü gerçekten Türkiye’yi ve Türk insanını seviyorum” ifadelerini kullandı.

“ŞAMPİYONLUĞA İLERLEMEK İSTİYORUZ”

“Fenerbahçe gibi büyük ve milyonlarca taraftarı olan bir kulüpte olunca üzerinizde baskı oluyor” diyen, sarı-lacivertli futbolcu Baroni, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Ama bütün herkes kendi düşündüğünü konuşuyor. Biz şu anda lideriz. En iyi şekilde sahaya çıkıp en iyi oyunumuzu her maç ayrı ayrı göstereceğiz. Tabii ki de tek amacımız olan şampiyonluğu elde edeceğimizi düşünüyorum. Diğer insanların ne konuştuğu bizim için önemli değil. Biz sadece sahaya çıkıp oyunumuzu göstererek şampiyonluğa ilerlemek istiyoruz.”

Cristian Baroni, Ronaldinho ve Alex Telles’in Türkiye’ye transferiyle ilgili, “Ronaldinho ile konuşmadık. Alex Telles iyi bir oyuncu ama kendisini takip edemedim. Bu konuda konuşacak pek bir şeyim yok” diye konuştu.
 

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 08:34

İLGİLİ HABERLER