Medya
  • 29.7.2021 21:28

Cumhuriyet Gazetesi'nde deprem!.. Yayın yönetmeni gitti çalışanlar ayaklandı

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Küçükkaya, Cumhuriyet Vakfı Başkanı Alev Coşkun’un kendisine ‘sendika üyesi gazetecileri istifa etmeye zorlaması’ yönünde istekte bulunduğunu söyledi. Küçükkaya, “Gelinen noktada ‘ya çalışma arkadaşların istifa edecekler ya da sen genel yayın yönetmenliğini bırakacaksın’ çizgisine geldi“ ifadelerini kullandı.

Aykut Küçükkaya, “Cumhuriyet Gazetesi’nin savunduğu ilkelere yakışmayan, emek ve sendika karşıtı tavır nedeniyle tercihimi yazı işleri ekibimden, Cumhuriyet’e büyük emek veren tüm çalışma arkadaşlarımdan ve gazetem Cumhuriyet’le özdeşleşmiş sendikadan yana alıyorum“ diyerek istifa ettiğini duyurdu.

Aykut Küçükkaya'nın açıklamasının tamamı şöyle:

"7 Eylül 2018 tarihinde gerçekleştirilen vakıf toplantısında yönetim kurulu üyelerinin oybirliğiyle Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmenliği'ne getirildim. 3 yıldır bu görevi büyük bir onur ve gururla yürüttüm. Yazıişleri ekibimle birlikte gazetecilikte, habercilikte büyük başarılara, ödüllere imza attık. En büyük mutluluğun 27 yıldır Cumhuriyet ailesinin bir üyesi, emekçisi olmamdır.

Bu hafta başında Cumhuriyet Vakfı Başkanı Sayın Alev Coşkun tarafından, "Türkiye Gazeteciler Sendikası'yla başlayacak toplu iş sözleşme görüşmeleri öncesi sendika üyesi olan editoryal kadrodaki arkadaşlarımı sendika üyeliğinden istifa ettirmem, bu yönde görüşmeler yapmam" istenmiştir. Gelinen noktada olay "ya çalışma arkadaşların istifa edecekler ya da sen genel yayın yönetmenliğini bırakacaksın" çizgisine geldi.

Cumhuriyet Gazetesinin savunduğu ilkelere yakışmayan, emek ve sendika karşıtı tavır nedeniyle tercihimi yazıişleri ekibimden, Cumhuriyet'e büyük emek veren tüm çalışma arkadaşlarımdan ve gazetem Cumhuriyetle özdeşleşmiş sendikadan yana alıyorum. Bugün (29 Temmuz 2021) itibarıyla 27 yıldır büyük bir gururla çalıştığım gazetem Cumhuriyetten, 3 yıldır yürüttüğüm Genel Yayın Yönetmenliği görevimden istifa ediyorum.

Bugüne kadar hep desteğini hissettiğim Cumhuriyet ailesine, çalışma arkadaşlarıma sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum.

Saygılarımla...”


 

Cumhuriyet çalışanlarından vakıf yönetimine sert tepki! ‘Son verilmesini talep ediyoruz…’

Yaşanan sendika krizi sonrasında Aykut Küçükkaya, Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmenliği görevinden istifa etti. Bu gelişmenin ardından gazete çalışanları imza topladı ve vakıf yönetimine sert tepki gösterdi.

Aykut Küçükkaya, Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmenliği görevinden istifa etti.

Konu ile ilgili sosyal medya hesabından açıklama yapan Küçükkaya, Cumhuriyet Vakfı Başkanı Alev Coşkun’un kendisinden ‘sendika üyesi gazetecileri istifa etmeye zorlaması’ yönünde istekte bulunduğunu söyledi ve yaşananların ‘ya çalışma arkadaşların istifa edecekler ya da sen genel yayın yönetmenliğini bırakacaksın’ çizgisine geldiğini dile getirdi.

İMZA TOPLANDI

Sendika krizinin getirdiği istifa kararının ardından Cumhuriyet çalışanları imza topladı ve taleplerini Cumhuriyet Vakfı Yönetimi’ne iletti.

Söz konusu belgede şu ifadelere yer verildi:

“CUMHURİYET VAKFI YÖNETİM KURULU ÜYELERİNE AÇIK ÇAĞRIMIZDIR

Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Aykut Küçükkaya bugün hem görevinden hem de gazeteden istifa ettiğini açıklamıştı.

Bizler Cumhuriyet çalışanları olarak;

1- Öncelikli Küçükkaya’nın istifasının kabul edilmemesini istiyoruz,

2- Cumhuriyet’in kuruluş, ana sözleşme ve değerlerine yakışmayan sendikasızlaştırma girişim ve bakılarına son verilmesini talep ediyoruz.”

Güncellenme Tarihi : 30.7.2021 15:29

İLGİLİ HABERLER