Yaşam
  • 1.9.2013 12:41

Cüneyt Arkın'a "duygusuz sevişme" cezası

RTÜK, 30 yıl önce çevrilen Cüneyt Arkın’ın ‘’En Büyük Yumruk’’ adlı filmindeki sevişme sahneleri için, ‘’Duygusal değil’’ diyerek ceza verdi.

Başrollerini Cüneyt Arkın ve Meral Orhonsay’ın paylaştığı 1983 yapımı ‘’En Büyük Yumruk’’ adlı filmdeki sevişme sahneleri OLAY TV’ye ceza getirdi.

5 Mayıs 2013 günü yayınlanan film hakkında gelen şikayetler üzerine toplanan RTÜK, film hakkında hazırlanan raporda “Çıplaklığın sıklıkla ortaya koyulduğu, kaba cinselliğin yapım boyunca devam ettiği görülmektedir.

Kadınların mahrem sayılabilecek uzuv ve organları, seyirlik malzeme halinde görsel bir meta gibi sunulmaktadır. Filmde duygusal boyutundan arındırılmış sevişme sahnelerinin sunulduğu görülmüştür.’’ifadeleri kullanılarak OLAY TV’ye uyarı cezası verildi. RTÜK üyeleri filmi, “Çocuk ve gençlerin fiziksel, zihinsel veya ahlakî gelişimine zarar verebilecek nitelikte’’ buldu.

CÜNEYT ARKIN: Seksin duygusal şekli mi olur?

Bu film nasıl bir film öncelikle onu bile hatırlamadım. Benim sevişme sahnem olamaz. Seksin duygusalı mı olur? Bunlar nasıl ölçüyormuş, neye göre karar veriyorlarmış anlamadım. Öpüşmemiz olabilir, onlar bile çok belli etmeden yamuk yumuktur. Benim en seksi filmlerimde bile böyle şeyler yer almaz. Bunun tek açıklaması RTÜK’ün canı sıkılmıştır. Bir şeyler yapayım diye bunu yapmış olmasıdır. Aklıma başka birşey gelmiyor.

VATAN
 

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 12:21

İLGİLİ HABERLER