Dünya
  • 29.4.2007 00:07

DANİMARKALI ESKİ BAKAN TÜRBAN TAKTI

Danimarka'daki başörtü tartışmalarının ardından Kültür Eski Bakanı ve Radikal Parti vekili Elsebeth Gerner Nielsen, başörtü takarak Kopenhag sokaklarından gezindi.


Filistin kökenli Esma Abdulhamid'in başörtüsü ile Meclise gireceğini açıklamasıyla başlayan tartışmada aşırı sağ Danimarka Halk partili Sören Krarup, 'Başörtüsü gamalı haç gibidir' yorumunu yaptı. Nielsen, başörtüsünü gamalı haça benzeten Sören Krarup'a tepkisini başörtüsü takarak gösterdi.

Taktığı başörtüsüyle Kopenhag sokaklarında dolaşan Elsebeth Gerner Nielsen, amacını 'Danimarka'da herkesin ifade özgürlüğü olduğunu göstermek' olarak açıkladı.

Eski bakan Nielsen, Danimarka'da insanların ne söylediği önemli başına ne taktığı değil diyerek, şunları söyledi: 'Tarih boyunca birçok kadın başını örtmüştür ve örtmeye de devam edecektir. İçinde yaşadığımız toplumda herkesin ifade özgürlüğü vardır. Herkes buna saygı duymalıdır' dedi.

Aşırı sağ Danimarka Halk partili Sören Krarup'un başörtüsünü gamalı haçla eşdeğer gören açıklaması kamuoyunda büyük tepki toplamıştı.

Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 19:40

İLGİLİ HABERLER