
DANIŞTAY SALDIRGANI CUMA NAMAZI İÇİN MAHKEMEDEN KAÇMAYA ÇALIŞTI
ANKARA - Danıştay 2. Dairesi ve Cumhuriyet Gazetesine yönelik saldırılarla ilgili davanın ilk duruşmasında cuma namazı gerginliği yaşandı.
Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesinde görülmeye başlanan 9 sanıklı davanın ilk duruşmasında tutuklu sanık avukat Alparslan Arslan savunma yaptı.
Arslan, Cumhuriyet Gazetesine bomba atılması ve Danıştay 2. Dairesi üyelerine yönelik silahlı saldırı olayını anlatırken, öğlen saatlerinde savunmasını keserek, cuma namazına gitmek istediğini söyledi.
Mahkeme Başkanı Mehmet Orhan Karadeniz, Arslan'a tutuklu olduğunu ve namaza gitmesinin mümkün olmadığını hatırlatarak, savunmasını devam ettirmesini istedi.
Bunun üzerine Arslan, ''Namaz kılmak istiyorum. Allah'a itaat etmek lazım. Allah'a itaat etmeden kul emrine itaat etmek yok'' dedi.
Mahkeme Başkanı Karadeniz tarafından talebi reddedilen Arslan, savunma yapmayacağını söyleyince sanık bölümündeki yerine alındı.
Arslan, oturduktan hemen sonra sanık sandalyesini çevreleyen parmaklıların üzerinden atlayarak duruşma salonunun kapısına doğru koştu.
Jandarmalar tarafından zaptedilen Arslan, sanık yerine alınırken, bu sırada diğer tutuklu sanıkların da yerlerinden kalkmaları salonda kargaşaya yol açtı. Daha sonra mahkeme heyeti, duruşmaya saat 14.00'e kadar ara verdi.
SANIK ARSLAN'IN SAVUNMASINDAN ANA BAŞLIKLAR
• ''Cumhuriyet Gazetesi'ne bomba attım, Danıştay başkan ve üyelerine saldırıda bulundum.''
• ''Eczacıbaşı'nın inşaatının önünden geçerken buranın da havaya uçurulması gerektiğini söyledim''
• ''Cumhuriyet Gazetesi saldırısı için 2 bin YTL'ye 3 bomba aldım''
• ''Mehmet Ali Birand ile Mehmet Ali Erbil'i de öldürmek istiyordum.''
"SALDIRI ACI BİR ŞEY"
Yargılanan Alparslan Arslan'ın babası İdris Arslan, saldırının olmasını kesinlikle istemediğini belirterek, ''Acı bir şey'' dedi. Adliye çıkışında soruları yanıtlayan İdris Aslan, ''Saldırıyı tasvip ediyor musunuz'' sorusuna, ''Ben oğluma 30 yılımı verdim. Kariyer sahibi, zeki, başarılı, gelecekte Türkiye'nin idaresine sahip olabilecek bir insandır. Böyle bir şey olmasını kesinlikle istemezdim. Acı bir şey'' karşılığını verdi.
Oğlunun duruşmada Cuma namazı kılmak istediğini söylediğinin anımsatılması üzerine ise İdris Arslan, bunun oğlunun kendi düşüncesi olduğunu, uzun süredir cezaevinde olması ve içinde bulunduğu ruh hali nedeniyle bu talebinin anlayışla karşılanması gerektiğini ifade etti.