Spor
  • 30.4.2007 14:36

DAUM İSTİFA EŞİĞİNDE

 Alman ikinci liginde bu sezon umduğunu bulamayan 1. FC Köln'ün hafta sonu evinde ağırladığı Fürth'e 2-0 mağlup olması Teknik Direktör Christoph Daum'u() istifanın eşiğine getirdi. Ünlü teknik adam yaptığı açıklamada her şeyi sakin kafa ile düşünüp bir karar vermek için bir-iki gün izin almayı düşündüğünü söyledi Alman Bild gazetesinde yer alan habere göre, Daum FC Köln kulübüne yardım etmek amacıyla geldiğini belirtirken, " Şu anki duruma bakıldığında itiraf etmeliyim ki, maalesef çok başarısız bir dönem geçirdim " diye konuştu. Alman teknik hoca, kafasının çok karışık olduğunu ve 22 yıllık antrenörlük hayatında böyle güç ve zor bir dönem yaşamadığını da sözlerine ekledi. Daum, şu anki durumda Hitzfeld ya da Wenger gibi dünyanın en iyi antrenörleri de takımın başında olsalar durumun değişmeyeceğinin altını çizdi. Geleceğe de çok umutlu bakamadığını belirten Christoph Daum, önümüzdeki günlerde yönetimle görüşmelerinden sonra durumun netleşeceğini söyledi.
      Gazetenin haberinde, geçtiğimiz Kasım ayında iki sevgilinin buluşması şeklinde gerçekleşen Daum'un Köln'e antrenör olmasının, şimdi büyük bir trajediyle sona erebileceğinden bahsediliyor.
      Haberde ayrıca, yıllık 2,2 Milyon Euro'luk kazanç ile 1.FC Köln kulübünün tarihindeki en pahalı antrenörü unvanına sahip olan Daum'un, kulübü bir adım öteye götüremediği eleştirisi getiriliyor. Daum'un antrenörlüğe getirildiği günle şu anki durumu karşılaştıran yorumlarda şu istatistiklere yer veriliyor:
      Daum takımı aldığında FC Köln ile lig üçüncüsü arasında 6 puan fark varken şimdi bu fark 13 oldu. Daum'lu dönemde oynanan 17 maçta takım sadece 22 puan alabildi. Bu maçlarda Köln 6 galibiyet,4 beraberlik alırken 7 karşılaşmadan yenilgi ile ayrıldı. Ara transferde Daum'un tarafından alınan ve aralarında eski Fenerbahçeli Serhat ve Fabio Luciano'nun da olduğu 5 yeni oyuncu takıma hiçbir katkı sağlamadılar. Gazetede,bu veriler ışığında Daum'un FC Köln kulübü ve taraftarı için tam anlamıyla bir hayal kırıklığı olduğu ifade edildi.
      Öte yandan yönetim, 2010 yılına kadar sözleşmesi süren Daum'un bir an önce karar vermesini istiyor. Kulüp adına açıklama yapan Menajer Michael Meier, Daum'un kalıp kalmayacağı konusuna kısa sürede bir açıklık getirileceğini, ancak bu aşamada zor bir dönem geçiren Christoph Daum'u da anlayışla karşıladıklarını söyledi.
Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 19:38

İLGİLİ HABERLER