Gündem
  • 30.4.2015 12:50

Davutoğlu ve Kılıçdaroğlu TOBB'da kapışacak

İş dünyası temsilcileri ile liderler cumartesi günü TOBB’un Genel Kurulu’nda buluşacaklar. Başbakan Ahmet Davutoğlu ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ilk kez aynı ortamda seçim beyannamelerini anlatacaklar.

TÜRKİYE Odalar ve Borsalar Birliği’nin, 2 Mayıs Cumartesi günü yapılacak genel kurulu siyasileri de bir araya getirecek. Tartışma programlarında bir araya gelmeyen Başbakan Ahmet Davutoğlu ile CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ilk kez aynı ortamda partilerinin seçim bildirgelerini işadamlarına anlatacak. Ayrıca Cumhurbaşkanı RecepTayyip Erdoğan ise cuma günü işadamlarına hitap edecek. Seçim bildirgesini 3 Mayıs’ta açıklayacak olan MHP’den ile genel kurula genel başkan yardımcısı düzeyinde katılım olacak.

ERDOĞAN DA GELİYOR

TOBB’un cuma ve cumartesi günleri yapılacak olan 71. genel kurulu, bu yıl 7 Haziran genel seçimlerinin öncesine denk geliyor. 81 ilden iş dünyası temsilcilerinin katılacağı genel kurul, seçim öncesi iş dünyasının nabzını ölçmesi açısından bir gösterge olarak kabul ediliyor. Genel kurul programı yarın Anıtkabir ziyareti ile başlayacak. Öğleden sonra ise TOBB’da hizmet şeref belgesi ve plaket takdim belgesi töreni yapılacak. Söz konusu törene Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da katılması bekleniyor. Erdoğan, işadamlarına hitaben bir konuşma yapacak. Erdoğan’ın konuşması sonrasında ise akşam geleneksel resepsiyon verilecek.

4 BİN KATILIMCI

Genel kurulun ikinci günü ise sabah saat 9.30 itibariyle başlayacak. TOBB seçimleriyle ilgili yasaya göre birliğin seçimleri 4 yılda bir yapılıyor, son seçimli genel kurul da geçtiğimiz yıl yapılmıştı. Bu nedenle, genel kurulda TOBB yönetimi için seçim gündemi olmayacak. 81 ildeki oda ve borsa başkanları, genç ve kadın girişimciler ve yurtdışından Türkçe konuşan girişimcilerin davetli olarak katılacağı genel kurulda toplam katılımcı sayısı 4 bin civarında olacak. Bu çerçevede Davutoğlu ile Kılıçdaroğlu ve MHP adına katılacak olan genel başkan yardımcısı arka arkaya 4 bin katılımcıya seslenecek. Davutoğlu da başbakan olduktan sonra ilk kez TOBB genel kuruluna katılmış olacak.

Güncellenme Tarihi : 18.3.2016 20:44

İLGİLİ HABERLER