
DEHAP : ÖLDÜRÜLEN POLİSİN ACISI HEPİMİZİN
Terör örgütü PKK'nın devamı niteliğindeki Kongra-Gel'in ateşkesi bozma kararı Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde tepkiyle karşılanırken, DEHAP Batman İl Teşkilatı önemli bir adım attı.
İl Başkanı Mehdi Öztüzün, Gercüş'te şehit edilen iki güvenlik görevlisi için ilçe emniyet amiri Turgut Karakaya'ya taziyede bulundu. Dün de Samsun İl Emniyet Müdürü Mustafa İlhan'ı arayan Öztüzün, “Hafta içinde Gercüşlü bekçimizin ailesine başsağlığı dileyeceğiz. Samsun'a da giderek Sevkan Yavuz'un (şehit polis) ailesine başsağlığı dilemeyi düşünüyorum. Çünkü bu acı hepimizin. Hep beraber bu ülkede taleplerimizi demokratik yollarla dile getirip beraber yaşamasını bilmeliyiz.” dedi.
Mehdi Öztüzün, Zaman'a yaptığı açıklamada asker-sivil, Türk-Kürt ayrımı yapmaksızın tüm ölüm acılarını paylaştıklarını söyledi.
İlçe emniyet amiri Turgut Karakaya'nın, taziyesini olgunlukla karşıladığına işaret eden Mehdi Öztüzün, cenazeler defnedildiği için cenaze merasimlerine katılamadıklarını söyledi.
Kongra-Gel'in ateşkesi bozma kararını tekrar gözden geçirmesini isteyen Mehdi Öztüzün, devletin de bölgedeki operasyonları durdurması gerektiğini savundu. Geçmişte karşılıklı çok hata yapıldığının, bazı kesimlerin bu durumu kullandıklarının altını çizen Öztüzün, birilerinin yine huzuru bozacak olaylar çıkararak, sonra da her iki tarafa mal edebileceğine dikkat çekti. “Mesela en son Gercüş'te yaşanan olayı Kongra-Gel üstlenmemiş.” iddiasını ortaya atan DEHAP İl Başkanı Mehdi Öztüzün, terör örgütünün tekrar silaha sarılmasını ise şöyle yorumladı: “Şu an Türkiye'ye giriş yapan 4 bin Kongra-Gel elemanının tekrar geri dönme şansı olmadığı için silahlı yola başvuruyorlar. Onların talepleri, devlet tarafından yapılan silahlı operasyonların durdurulmasıdır. Burada iş devlete ve siyasilere düşmektedir. Karşılıklı olarak eylemlerin durdurulması ve bu insanların silahlı mücadele yerine demokratik yollarla yaşamlarını sürdürmesine olanak sağlanmalıdır. Operasyonlar durdurulup dağdaki insanların topluma geri dönüşleri cazip hale getirilirse biz parti olarak gerekirse Kandil Dağlarına kadar gidip bu insanları ikna etmeye çalışacağız.”