
DEMİRÖREN : LEVENT KIZIL BANA HAKARET ETTİ
Beşiktaş Kulübü Başkanı Yıldırım Demirören, bu sezonun en başarılı takımının Beşiktaş olduğunu savundu.Ümraniye'deki BJK Nevzat Demir Tesisleri'nde yaptığı basın toplantısında, ''Bu sezonun en başarılı takımı Beşiktaş'tır'' diyen Demirören, sezon başında verdikleri tüm sözleri tuttuklarını söyledi.
Genç bir kadroyla geleceğin takımını yaratma sözü verdiklerini hatırlatan Demirören, şöyle konuştu:
''Tigana'ya teşekkür ederim. 1,5 yılda Beşiktaş'a 3 kupa kazandırdı. Bu takım Fortis Türkiye Kupası'nı aldı ve ligin sonuna kadar şampiyonluğu kovaladı. İki dalda koştuk. Dünyada iki tür antrenör var. Biri gençleri yetiştirir, başarıyı hazırlar, ikincisi hazır futbolcuları alır, şampiyonluk yaratır. Tigana birinci tür antrenördü. Geleceğin Beşiktaşı'nı yarattı. Genç kadro kuracağımızı söylemiştik. Bana göre bu sezonun en başarılı takımı Beşiktaş'tır. Bu genç kadro ile şampiyonluk yarışını kovaladı, kupayı kazandı. Tecrübenin ve stresin verdiği baskıyla maalesef şampiyonluğu kaybettik, ama bu takımın ve bu oyuncuların, kamuoyunda, medyada veya taraftar arasında hak edilen yere getirildiğine inanmıyorum.''
''(BAŞKAN LÜTFEN GİTME) DİYENLER ELEŞTİRİYORSA''
Demirören, Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'na gittiğinden daha çok Bursa'ya gitmemesinin eleştirildiğini ifade ederek, fair-play ve dostluk adına Bursa'ya gitmediğini açıkladı.
Yönetim kurulunda, taraftar giderse Bursa'ya gitme kararı aldıklarını hatırlatan, Bursaspor Kulübü Başkanı Levent Kızıl'ın kendisine hakaret etmesi nedeniyle de Bursa'ya gitmediğini kaydeden Demirören, şöyle devam etti:
''104 yıllık Beşiktaşlılık duruşuyla, tarzıyla, fair-play adına, dostluk mesajları adına Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'na nasıl gittiysek, dostluk, fair-play adına Bursa'ya gitmedim. Ben yönetimde, Bursa'ya taraftarım gidiyorsa gitme kararı almıştım. Ben taraftarımla Bursa'da oturacaktım. Taraftar, İl Güvenlik Kurulu kararıyla gönderilmeyince, Levent Kızıl, Beşiktaş Kulübü başkanına hakaret etmiştir. Beşiktaş medyası ve taraftarı, hakaret edilen yerde, kişinin yanında Beşiktaş başkanının oturmasını uygun görüyorsa her maça giderim, ama 'Başkan lütfen gitme' diyenler eleştiriyorsa, herkes önce kendisine baksın.'' Rakip takımı çiçeklerle karşılamayı, Türk futboluna seneler sonra tekrar getirdiklerini ve bu yolda devam edeceklerini anlatan Demirören, ''Biz bu yolda devam ederken, kamuoyuna ve taraftara önemli görevler düşüyor. Beşiktaş taraftarı, bu sene fair-play'a aday tek taraftardır. Beşiktaş taraftarı özellikle ikinci yarıdan sonra Beşiktaşlılık duruşunun nasıl olduğunu, Beşiktaş yönetimi, Beşiktaşlılık duruşunun nasıl olduğunu bütün Türkiye'ye göstermiştir'' şeklinde konuştu.
Demirören, teknik direktör Tigana'nın, Sinan Engin ve Celalettin Kolot konusunda dile getirdiği rahatsızlığıyla ilgili, ''Sinan Engin ve Celalettin Kolot'un Beşiktaş'a katkıları belli. Hocamız herkesle anlaşmak zorunda değil'' dedi.
Yıldırım Demirören, Galatasaray'ın, şampiyonluğu nedeniyle Fenerbahçe'yi alkışlayıp alkışlamayacağı tartışmaları hatırlatılarak yöneltilen ''Fenerbahçe'nin şampiyonluğunu alkışlar mıydınız'' sorusuna, ''104 yıllık Beşiktaşlılık duruşu ne gerektiriyorsa, onu yapardık'' karşılığını verdi.
Demirören, görüşmeler yaptığı teknik direktör adayları arasında Mircea Lucescu'nun olup olmadığı sorusunu, ''Görüşmeleri birebir yapıyorum. Yarın da gidiyorum ve görüşmelere devam edeceğim. Şu an yüz yüze görüşmediğim tek hoca Lucescu'dur'' diye yanıtladı.
Futbol şubesinin yönetiminde yeni sezonda herhangi bir değişiklik yapmayacaklarını, şu anki sistemin devam edeceğini açıklayan Demirören, Tigana ile aralarında herhangi bir tazminat konusu olmadığını, Fransız çalıştırıcıyla anlaşarak iyi bir şekilde yollarını ayırdıklarını belirtti.
Demirören, BJK İnönü Stadı'nın isminin değiştirilip değiştirilmeyeceği sorusuna, ''Sponsor olursa yarın değiştiririm'' yanıtını verdi.
Lig ikinciliğiyle kazanacakları Şampiyonlar Ligi'nde oynama hakkı için en güçlü aday olduklarını ifade eden Demirören, yarınki lig maçına da kazanmak için çıkacaklarını kaydetti.
Demirören, ''Başbakanın ve Genelkurmay Başkanı'nın tuttukları takımı açıklaması sizde bir rahatsızlık yarattı mı'' sorusu üzerine, ''Ne güzel. Sayın Cumhurbaşkanımız, TBMM Başkanımız, Dışişleri Bakanımız da Beşiktaşlı. Önemli mevkilerde lider olan Beşiktaşlıları her maçta görmek istiyoruz'' dedi.
BAYAN BASKETBOLCULAR BAŞKANI ZİYARET ETTİ
Türkiye Bayanlar Basketbol Ligi'nde sezonu 2. sırada tamamlayan Beşiktaş Cola Turka Bayan Basketbol Takımı yöneticileri, teknik heyeti ve sporcuları, bu sezon kazandıkları Cumhurbaşkanlığı Kupası ile Demirören'i ziyaret etti.
Demirören, tesislerde gerçekleşen ziyaretin ardından sporcular ve yöneticilerle birlikte basın mensuplarının önüne çıktı.
Takım kaptanı Yasemin, Demirören'e, Cumhurbaşkanlığı Kupası'nı verirken, Demirören de sporculara saat hediye etti.
Kaptan ve antrenörden, gelecek yıl lig kupası sözü isteyen Demirören, basketbolcuların ziyaretiyle ilgili, ''Şampiyonluğu kaçırdılar, ama onurlarıyla, şerefleriyle mücadele ettiler. Kendilerini hem ikincilik, hem Cumhurbaşkanlığı Kupası için kutluyorum'' dedi.
Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 19:07