Gündem
  • 7.10.2008 15:10

DENİZ BAYKAL HÜKÜMETİ TOPA TUTTU!

- Bütün dünyada var olduğu söylenen global refahın ve zenginleşmenin aslında nasıl yapay temellere dayandığı, gerçek refahın gerçek üretimden geçtiği, kalkınmanın bir parasal şişkinlik olayı olmadığı, olayın parayla başlayıp parayla bitmediğini bu yaşanan krizler bir kez daha ortaya koydu....
-Tam bir hayal kırıklığı kendisini göstermiştir. Bizim Türkiye olarak gerçek sorunlarımız ne olduğu konusunda ısrarla yaptığımız açıklamaların ne kadar yerinde olduğu bu tabloyla bir kez daha görülmüştür.
- Türkiye'de bankacılık kesiminin yabancı bankalara satılmış olmasının böyle bir krzi tablosu içinde Türkiye'yi ciddi bir srounla karşı karşıya bırakcağı görülmüştür.
-Hükümet satma kararı aldığı bankaları satamayacağını görmüştü ve bu durumu ertelemek zorunda kalmıştır.
- Yaşanan bu büyük kriz ve vatandaşın içinde bulunduğu durum çok ağır bir şekilde kendini göstermek zorunda kalmıştır.
-Yapılan zamlar hayatı çekilmez hale getirmiştir. Doğalgaz zamları, elektrik zamları, tarıma gübreye büyük zamların gelmesi, vatandaşımızı ağır yüklerle karşı karşıya bırakmıştır. Türkiye için sıkıntılı bir dönem gelmektedir.
-Bu sıkıntının altında da sorumsuz bir politika harekatı yatmaktadır.
- Türkiye üretimi yatırımı alın terini ödellündirmeyi bir kenara bırakan, yapay konularda tatmin arayan bir anlayış içinde bugünkü çıkmaza doğru gelmiştir.
- Türkiye dışarıdan kredi bulmakta zorlanacaktır. Tarım ihmal edilmişitir. GAP arada sırada siyasi göstermelik oalrka gündme gelmiştir. Siyasi bir krizde sarılırıl durumda. Hep ihmal edilmiştir. Hükümet sanayilşeme ile meşgul değil. Banka, kredi borç ilişkileri yapay refah havası estiriliyor.-Türkiye'de sulama yatırımları kendi kaderine bırakılmıştır. Türkiye'de sanayileşme polisitikası mutlak bir kriz haline gelmiştir. Ama bunları yapmak hükümetin aklından bile geçmiyor. Türkiye için gerçekle yüzleşmek zamanı gelmiştir.
-Terör konusu birden bire hepimişzi içinde bulunduğumuz rehavet ortamıdnan çekti çıkardı. Türkiye bu sorunu sinsi bir şekilde yaşamakta idi.
-Ama toplumsa duyarlılığımız büyük olaylar karşısında ayağa kalktığı için, bize ağır bedel ödettiren terör konusunda yeterli duyarlılığı göstermemiştir.
-Geçen yıl Dağlıca baskınıyla olayın boyutlarını kavramaya başladık. Irak'tan Türkiye'ye geliyorlar, karakolumuzu basıyorlar, askerimizi şehit ediyorlar ve Türkiye'de bunu seyretmek zorunda kalıyor.
-Aktütün Karakolu çatışmasıyla olayın niteliği bir kez daha önümüze geldiç. Bu iktidar başımıza gelince terör ciddi biçimde belini doğrultmaya başladı. Hükümetin bu konuda tavrı hep yanlış olmuştur.
- Bu iktidar iş başına geldiğinde ülkede sıfır terör vardı. Teröör yoktu. 2002'den sonra terör cidd ibr biçimde türemeye başladı.
- Bu hükümet terör konusunu kavrayamamıştır. Ya da anlamamayı tercih etmiştir. Bu Hükümet terörle mücadeleyi kavramayamıştır.
- Hükümet bölgeyi şekillendirmek isteyen çevrelerin suyuna gidiyor...

Güncellenme Tarihi : 15.5.2016 05:39

İLGİLİ HABERLER