
DENİZ FENERİ'NDE KÖSTEBEK AK PARTİLİ!..
Kanal 7’nin aranması kararını önceden şüphelilere sızdıran “köstebeklerden” birinin “AKP’li bir belediye başkanı” diğerinin ise bakanlıkta görevli üst düzey kamu görevlisi olduğu belirlendi.
Deniz Feneri e.V. bağış yolsuzluğu soruşturmasını yürüten üç savcının görevden alınması tartışma yaratırken 16 Ekim 2009’da Kanal 7’nin aranması kararını önceden şüphelilere sızdıran “köstebeklerden” birinin “AKP’li bir belediye başkanı” olduğu öğrenildi. Bu belediye başkanı ile konuşan diğer “köstebeğin” ise bakanlıkta görevli üst düzey kamu görevlisi olduğu belirlendi. Eğer savcılar görevden alınmasalardı, bilgiyi sızdıran iki kamu görevlisi gözaltına alınacak ve sorguya çekilecekti. Ankara Cumhuriyet Başsavcısı İbrahim Ethem Kuriş tarafından Nadi Türkaslan ve iki savcının görevden alınmasının zamanlaması dikkat çekiyor. Önce soruşturmanın başına HSYK yedek üyesi Harun Kodalak’ı getiren Kuriş, ardından da soruşturma savcılarını görevden alarak dosyanın bir süre soğumasına yol açtı. Soruşturmanın Türkiye’deki Deniz Feneri Derneği’ne sıçramasının yanında bazı şirketlere de uzanması bekleniyordu. Bu konuda savcıların Deniz Feneri e.V’den paraların gittiği şirketlerde görevli bazı şüphelileri belirlediği savunuldu. Hatta gözaltına alınacak kişilerin Zahid Akman ve Zekeriya Karaman’dan daha fazla yankı uyandıracağı konuşuluyor. Görevden alma işlemi en çok Kanal 7 binasının aranmasına yönelik mahkemeden alınan kararı önceden şüphelilere ileten iki köstebeğe yaradı. Bayram sonrası gözaltına alınması planlanan ikikişi, böylelikle rahatlamış oldu.
‘Sizin orası aranacak’
Cumhuriyet’in ulaştığı bilgiye göre, arama kararını önceden şüphelilere sızdıran köstebeklerden birinin “AKP’li bir belediye başkanı”, diğerinin ise bir bakanlıkta görevli üst düzey kamu görevlisi olduğu belirtildi. Olay ise şöyle gelişmişti: Soruşturmanın ilk dalgasında tutuklanan Kanal 7 Genel Yayın Yönetmeni Mustafa Çelik, kendisini arayan bu üst düzey kamu görevlisinden birinden “Sizin orası aranacak” yönünde haberi aldı. Bu kişi, Çelik’e bilgi kaynağı olan diğer kamu görevlisinin adını verdi. Bunun üzerine Çelik, Zekeriya Karaman’ı aradı ve buluşmaları gerektiğini söyledi. Yapılan bu konuşmalar soruşturma dosyasına da girdi. Ancak Çelik’le konuşan kişinin belediye başkanı mı yoksa bakanlıkta çalışan görevli mi olduğu öğrenilemedi. Yeni savcıların bilgi sızdıranları gözaltına alıp almayacakları ise merak ediliyor.