Gündem
  • 31.8.2013 23:56

Deniz ve Hava Harp Okulları'nda mezuniyet coşkusu

Deniz Harp Okulu Komutanlığının 240. Dönem Diploma ve Sancak Devir-Teslim Töreni, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel'in katılımıyla yapıldı.

Tuzla'daki Deniz Harp Okulu Komutanlığındaki 240. Dönem Diploma ve Sancak Devir-Teslim Töreni, alay sancağının tören alanında yerini almasının ardından Cumhurbaşkanı Gül'ün tören alanına gelmesiyle başladı.

Gül, tören alanındaki öğrencileri, "Deniz Harp Okulu merhaba" diyerek selamladı.

Törende, İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından konuşan Deniz Harp Okulu Komutanı Tümamiral Mesut Özel, Deniz Harp Okulunun görevinin, dünya denizlerinde ulusun vazgeçilmez hak ve menfaatlerini koruyan Türk donanmasına, her zaman ve her şartta liderlik yapabilecek, Türk ulusunun güvenine layık deniz subayları yetiştirmek olduğunu söyledi.

Konuşmaların ardından Deniz Harp Okulu 240. dönem mezunu teğmenler hep birlikte, "Ant içeriz ki laik demokratik Türkiye Cumhuriyeti'nin bağımsızlığına, ülkenin bölünmez bütünlüğüne, yüce Türk ulusunun namus ve şerefine, aziz vatanın bir karış toprağına uzanacak eller, karşısında bizleri bulacak, kılıçlarımız daima keskin ve hazır olacaktır. Bizler Türk istikbalinin evlatlarıyız, şerefimizle doğduk, şerefimizle yaşayacak ve şerefimizle öleceğiz" diye ant içti.

240. Dönem Baklası

Törende, 240. yıl baklasının dönem birincisi Teğmen Erhan Erden tarafından denize indirilmesinin ardından dereceyle okulunu bitirenlere diplomaları verildi.

Cumhurbaşkanı Gül okul birincisi Teğmen Erden'e, TBMM Başkanı Cemil Çiçek okul ikincisi Teğmen Hakan Akdemir'e, Başbakan Erdoğan okul üçüncüsü Teğmen Ömür Paçacı'ya, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Özel de okul dördüncüsü Bilal Emin Türker'e diplomalarını verdi.

Öte yandan okul beşincisi Mustafa Garip, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz'ın, okul altıncısı Mesut Gürgil de Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'nın elinden diplomalarını aldı.

Dereceye giren diğer mezunlara da diplomalarını kuvvet komutanları verdi.

Sancak devir teslim töreninin yapılmasından sonra sancaktar ve sancak muhafızı teğmenlerin diplomalarını, okul komutanı Tümamiral Özel verdi.

Tören, Deniz Harp Okulu Marşı'nın okunması ve geçiş töreniyle sona erdi. Törenin sonunda Deniz Kuvvetleri Komutanlığına bağlı uçak ve helikopterler gösteri uçuşu yaptı. Bu arada denizde de çeşitli gösteriler yapıldı.

Törende, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın ile mezunların aileleri de hazır bulundu.

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, törene Bahriyeli üniformasıyla katıldı.

HAVA HARP OKULU MEZUNİYET TÖRENİ

Hava Harp Okulu Komutanlığı'nın 59. Dönem Diploma ve Sancak Devir-Teslim Töreni de Cumhurbaşkanı Gül, TBMM Başkanı Çiçek, Başbakan Erdoğan ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral Özel'in katılımıyla yapıldı.

Yeşilköy'deki Hava Harp Okulu Komutanlığı'ndaki törende, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hulusi Akar, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Recep Bülent Bostanoğlu, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Akın Öztürk, Harp Akademileri Komutanı Orgeneral Yalçın Ataman, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Servet Yörük, 1. Ordu Komutanı Ahmet Turmuş, Hava Harp Okulu Komutanı Hava Pilot Tümgeneral Muhittin Fatih Sert ile diğer davetliler, şeref tribününde yerlerini aldı.

Hava Harp Okulu Komutanlığı öğrenci alayı da 10. Yıl Marşı eşliğinde tören alanına yerleşti.

Cumhurbaşkanı Gül'ün askeri törenle karşılanmasının ardından diploma ve sancak devir-teslim töreni başladı.

Cumhurbaşkanı Gül, Hava Harp Okulu merasim kıtasını denetleyerek, ''Hava Harp Okulu merhaba'' dedi. Öğrenciler de Gül'e ''Sağol'' diye karşılık verdi. Törende, daha sonra İstiklal Marşı okundu.

Okul Komutanı Tümgeneral Sert'in konuşması

Hava Harp Okulu Komutanı Hava Pilot Tümgeneral Muhittin Fatih Sert, törende yaptığı konuşmada, genç teğmenlere de şöyle seslendi:

''Sizler aldığınız kapsamlı eğitimle kendine güveni tam, üstün nitelikli birer insan, profesyonel bir asker ve cesur havacılar olarak yetiştirildiniz. Artık çağdaş bir hava subayı olarak, Türk Hava Kuvvetleri saflarına katılıp, vatan savunmasında önemli bir rol üstlenmeye, göklerde sizi bekleyen yerinizi en kısa sürede almaya ve milletimizin gurur kaynağı olmaya hazırsınız. Büyük bir heyecan ve coşkuyla katıldığınız Türk Hava Kuvvetleri, barışta da savaş ortamındaymış gibi eğitim yapan, varlığıyla caydırıcı ve savaşın kaderini tayin edebilecek özelliğe sahip bir kuvvettir.''

Diploma töreni

Konuşmaların ardından dönem birincisi Hava Teğmen Buğra Baldan, yaş kütüğüne 2013 yılı mezunları adına 59. dönem uçak maketini çaktı.

Törende, daha sonra derece alan teğmenlere diplomaları ve armağanları verildi. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, dönem birincisi Buğra Baldan'a diplomasını verdi.

Dönem ikincisi Ali Mert Tüfekçi, diplomasını TBMM Başkanı Cemil Çiçek'in, dönem üçüncüsü Taner Doğan da Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın elinden aldı.

Törende, dönem dördüncüsü İsmail Çulha'ya Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, dönem beşincisi Eyyüp Ergül'e Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, dönem altıncısı Uluç Hüseyin Hançer'e Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, dönem yedincisi Yıldırım Kılıçarsan'a Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hulusi Akar, dönem sekizincisi Mustafa Bostan'a Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Recep Bülent Bostanoğlu, dönem dokuzuncusu Raif Can Dursun'a Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Akın Öztürk, dönem onuncusu Muhammet Bilge'ye Hava Harp Okulu Komutanı Hava Pilot Tümgeneral Muhittin Fatih Sert, dönem onbirincisi Bilgehan Çınar'a Harp Akademileleri Komutanı Orgeneral Yalçın Ataman, dönem onikincisi Yasin Akpınar'a Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Servet Yörük, dönem onüçüncüsü Sedat Yıldız'a 1. Ordu Komutanı Orgeneral Ahmet Turmuş diplomalarını verdi.

Bu arada, Hava Harp Okulu'nu bitiren diğer teğmenlere de diplomaları dağıtıldı.

Sancak devir-teslim töreninin ardından Hava Harp Okulu Komutanı Tümgeneral Sert, sancaktar ve sancak muhafızı teğmenlere kılıç ve diplomalarını verdi.

F-4 ve F-16 uçaklarının geçişi yaptığı mezuniyet töreni, Hava Harp Okulu Marşı'nın okunmasıyla sona erdi.  

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 12:22

İLGİLİ HABERLER