KAYNAK : Haber Vitrini
ALTAY VAROL-AHMET IŞIK-MUHAMMED KORKMAZ
DENİZLİ - UEFA Kupası'nda Fransa şampiyonu Olimpic Lyon takımını deplasmanda 1-0 yenerek 4. tura yükselen Denizlispor'un zaferi Denizli'de coşkuyla kutlandı.
Maçın başlamasıyla birlikte televizyonların başına geçen Denizlililer, Mustafa Özkan'ın 5. dakikada attığı golle büyük sevinç yaşadı. Kahvehanelerde heyecanla maçın bitmesini bekleyen vatandaşlar, takımları gol pozisyonuna girdiğinde ayağa fırladılar. Maçın bitiş düdüğüyle birlikte ev ve kahvehanelerden çıkan vatandaşlar Delikliçınar Meydanı'nda toplandı. Yaklaşık bin taraftar ellerinde Türkiye ve Denizlispor bayraklarıyla galibiyet ve turun coşkusunu yaşadı. Dondurucu soğuğa aldırış etmeyen taraftarlar meydanda dakikalarca Denizlispor ve golü atan Mustafa Özkan lehine tezahürat yaparken, sık sık "Ege'nin gururu Denizlispor", "Türkiye sizinle gurur duyuyor", "En büyük horoz" sloganları attılar. Polisin geniş güvenlik önlemleri aldığı kutlamalara Yeşil-Siyah şapkalarını giyen küçüklerin ve bayanların da katılması dikkat çekerken, meydandaki kutlamaların ardından Denizliler konvoylar oluşturularak şehir merkezinde tur attı.
Bir çok taraftar eşi ve çocuğuyla konvoya katılırken, bazı taraftarların araçların üzerine çıkıp eğlenmek istemesi üzerine araçlarda küçük çapta maddi hasarlar meydana geldi. Meşalelerin yakıldığı, yaklaşık 2 saat süren kutlamalar süresince herhangi olumsuz bir olay yaşanmadı. Şehirde kutlamalar büyük bir coşkuyla devam ediyor.
Güncellenme Tarihi : 16.3.2016 18:54