DENKTAŞ, 81 YAŞINDA
LEFKOŞA - Kıbrıs Türk halkının varoluş mücadelesinin simgelerinden, ömrünün son 50 yılını dernek başkanlığından başlayarak Meclis Başkanı ve Cumhurbaşkanı olarak geçiren Rauf Denktaş, bugün 81. yaşını kutladı.Güney Kıbrıs sınırları içinde olan Baf'ta 27 Ocak 1924'te doğan Denktaş, Cumhurbaşkanlığı'ndaki son yaş gününü, çalışma arkadaşlarıyla birlikte pasta keserek kutladı. Denktaş, Cumhurbaşkanlığı çalışanlarına da veda etti.
Cumhurbaşkanlığı çalışanlarının hazırlattığı biri KKTC, biri Türk bayrağıyla süslenmiş ''Ne sevdanızdan vazgeçtiniz, ne davanızdan... İyi ki doğdunuz'' yazılı pastaları keserek mesai arkadaşlarına tek tek teşekkür eden Cumhurbaşkanı Denktaş, hem uyarılarla dolu konuşmasıyla veda etti, hem de esprilerle renklendirilmiş konuşmasıyla çalışanları kahkahalara boğdu.
Cumhurbaşkanlığı'ndaki son ayları nedeniyle çalışanlara veda niteliğinde bir konuşma da yapan Denktaş, ''Sizlerle çalışmak güzel bir tecrübeydi. Heyecanla çalıştınız, çalışıyorsunuz. Buraya kim gelecekse gelsin, belki bazı değişiklikler olacak, ama onunla da aynı heyecanla çalışacaksınız'' dedi.
Görevden ayrıldıktan sonraki dönem için mesajlar veren Denktaş, ''Telkinlerimizi, uyarılarımızı dinleyen dinler. Dinlemeyenler ağladıklarında gelsin beni yeni büromda bulsun, teselli edeyim'' dedi.
Kıbrıs konusundaki uyarılarını da sürdüren Cumhurbaşkanı Denktaş, ''her şeyin bir alternatifi olduğunu, bağımsızlığın alternatifi olmadığını'' belirtti. Güncellenme Tarihi : 17.3.2016 10:58