DENKTAŞ: ''GENEL SEKRETER'DEN BANA DAVET GELMEDİ''
ANKARA - KKTC Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş, BM Genel Sekreteri Kofi Annan'dan kendisine 10 Şubat için gelen bir davet bulunmadığını bildirdi.
Denktaş, Kofi Annan'dan davet gelmesi durumunda ne yapacağının sorulması üzerine de, şunları kaydetti:
''10 Şubat'ta (New York'a gelin görüşelim) diye bir davet ise teknik açıdan mümkün. Ama 10 Şubat'ta müzakerelerin başlaması üzerine geliniz derse o zaman onun hazırlığı lazım.''
Kıbrıs sorunu için çeşitli isimlerin gözlemci olarak geçtiğinin hatırlatılması üzerine de Denktaş, iki kesimli bir zemin üzerinde, iki eşit egemen halk olarak bir ortaklığın kurulmasının istenmesi durumunda bunun kolaylıkla yapılabileceğini, gözlemciye gerek olmayacağını kaydetti.
BM Genel Sekreteri Kofi Annan'ın eski Kıbrıs Temsilcisi Alvaro De Soto'nun gözlemci olarak geldiğini, ondan sonra da 150 sayfalık raporla ortaya çıktığını söyleyen Denktaş, dikkatli olmak gerektiğini bildirdi.
Denktaş, ABD'nin KKTC'de asker bulundurmak istemesi durumunda, önce KKTC makamlarıyla konuşup anlaşması ve bunun için KKTC'nin varlığını kabul etmesi gerektiğini söyledi.
ABD'nin KKTC'nin endişelerini gidermek için Ada'ya gelmek istediğinin söylenilmesi üzerine de Denktaş, ''Bizim endişemizi Mehmetçik gidermiştir, yabancı askere ihtiyacımız yok'' dedi.
Güncellenme Tarihi : 16.3.2016 21:34