LEFKOŞA - KKTC Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş, ''Kıbrıs meselesinin bir yol ayrımında olduğunu'' belirtti ve BM Genel Sekreteri Kofi Annan'ın girişiminin ihtilafla sonuçlanacağından endişe duyduklarını söyledi.
Denktaş, Lefkoşa'da düzenlenen ''Uluslararası Kıbrıs Konferansı''nın açılışında yaptığı konuşmada, Annan'ın önlerine koyduğu planın kabul edilebilir olmadığını, planda yapılan tadilatların ise Kıbrıs Türkü'nün temel beklentilerine yanıt vermediğini kaydetti.
Planda, Rumlara bireysel haklar verildiğini, bunun ihtilafı halletme şekli olmadığını belirten Denktaş, Kıbrıs'ta bir etnik kavga olduğunu ve iki tarafın ayrıldığını ifade etti.
Annan planında Türk askerinin garantisinin etkisizleştirildiğini ve Türkiye Avrupa Birliği'ne üye olduktan sonra son Türk askerinin de Ada'dan gideceğini bildiren Denktaş, Annan'ın, planda hassas dengeler olduğunu, üzerinde sadece rötuş yapılacağını söylediğini ve ''kabul edin ya da reddedin'' yaklaşımıyla karşılarına geldiğini belirtti.
Annan planını referanduma sunma hakkının olmadığını da belirten Denktaş, planı referanduma sunma görevinin hükümette olduğunu belirtti.
Denktaş, hükümetin planı kabul etmesi halinde referanduma sunabileceğinin altını çizerek, ''Böyle bir planı kabul edip, halkın geleceğiyle kumar oynayacağını sanmıyorum'' dedi.
Güncellenme Tarihi : 16.3.2016 19:29