LEFKOŞA - Abdullah Gül'ün Türk hükümeti adına, tarihi ve önemli bir günde aralarında bulunmasına ve yaptığı konuşmada verdiği güvene halkı adına teşekkür ettiğini kaydeden Cumhurbaşkanı Denktaş, Gül ile özel dostlukları olduğuna da işaret etti.
''Referandumların sonucu olan duruma bakıldığında, dış dünyadan beklentilerinin gayet sarih olduğunu'' ifade eden Denktaş, ''Kıbrıs'ta biri diğerini temsil etmeyen, birinin diğerini temsil etme hakkı olmayan, Kıbrıs'ın kaderini tayinde her ikisinin de müşterek hareket etmesi gereken iki ayrı halk vardır. Bizim isyanımız, bu halklardan bir tanesini diğerinin hükümeti addetmeleri ve bize yapılacak yardımlar nedeniyle de hala hükümet addettikleri tarafı memnun etmek için bizden istedikleri diyettir.'' dedi.
Denktaş, ''Dış dünyada, Annan planını canlandırmak için, Türk askerini çekmek için girişimler yapılmaktadır, telkinler yapılmaktadır. Bütün bunlar karşısında Türk hükümetinin sağlam durduğunu görüyoruz ve çok memnun oluyoruz'' diye konuştu.
Güncellenme Tarihi : 16.3.2016 22:36