Asayiş
  • 1.4.2006 00:03

DEPREM KORKUSUNDAN ÇADINKENTE DÖNEN NİKSARDA HALKIN PSİKOLOJİSİ BOZULDU

NURHAN İÇMEZ - İSMAİL AVŞAR
TOKAT  - Güneş tutulması sonrası deprem olacağı söylentileri Tokat'ın Niksar ve Reşadiye ilçelerinde yaşayan vatandaşların psikolojilerini bozmaya başladı.


Endişe ve korkulu bir bekleyişin hakim olduğu bölgede vatandaşların büyük bir kısmı gecelerini çadırlarda geçiriyor, gündüz evlerine giriyor. Bazı vatandaşlar deprem söylentilerine aldırmadan evlerinde kalmayı sürdürürken, bazıları ise çadır kurmaya devam ediyor. Güneş tutulması sonrası deprem olacağı iddia edilen 3-10 Nisan tarihleri yaklaştıkça tedirginlik de artıyor.

Bölgedeki en küçük bir söylenti bile vatandaşları evden dışarı çıkarmaya yetiyor. Söylentilerin kendilerini çok rahatsız ettiğini ve psikolojilerinin bozulmaya başladığını belirten vatandaşlar, hayatın normale dönmesini istiyor. İlhami Demir isimli bir vatandaş, "Psikolojimiz bozuldu. Özellikle bu durumdan çocuklar çok etkileniyor" dedi.


Deprem söylentilerine aldırmadan evde kalmayı sürdüren Salih Koç ise, "Ben evime güveniyorum. O yüzen evde kalkmaya devam ediyorum" diye konuştu.
Öte yandan, vatandaşların yanı sıra askeri birlikler de çadır kurdu. Tokat Komando Taburu'na bağlı 1. Jandarma Bölüm Komutanlığı'nın 2 adet çadır kurduğu gözlendi.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 09:37

İLGİLİ HABERLER