Asayiş
  • 1.4.2006 00:03

İSTANBUL'DAKİ BOMBADA TELEFON DÜZENEĞİ BULUNDU

ADNAN SULAR
İSTANBUL  - Kocamustafapaşa'da meydana gelen patlamanın ardından polisin başlattığı inceleme sürüyor. Olay yerinde yapılan incelemelerde terör örgütü PKK'nın eylemlerinde kullandığı A4 patlayıcısı ile ilgili bulgulara raslanırken; bulunan telefon düzeneğinden hareket eden polis, patlamanın cep telefonuna sinyal gönderme yoluyla gerçekleştirilmiş olabileceği ihtimali üzerinde durmaya başladı.


Olayın ardından çevre güvenliği alan polis ekipleri, patlamanın meydana geldiği çöp konteynırı ve çevresinde geniş çaplı inceleme başlattı.

Araştırmalarda, terör örgütü PKK'nın eylemlerinde sıkça kullandığı A4 patlayıcısı ile ilgili bulgulara rastlandı. Polis yetkilileri, eylemin yöntem şeklinin terör örgütü PKK'nın daha önceki eylemleriyle benzerlikler gösterdiğine dikkat çekerek, saldırının terör örgütü tarafından gerçekleştirilmiş olabileceğini kaydetti.


İncelemeler sırasında cep telefonu düzeneği de bulundu. Polis, patlamanın bu düzenek kullanılarak, cep telefonuna sinyal gönderme yoluyla gerçekleştirilmiş olabileceği ihtimali üzerinde durmaya başladı.
Öte yandan patlama anının, olay yeri yakınında bulunan MOBESE kameraları tarafından kaydedildiği belirtildi. Görüntüler, İstihbarat ve Terörle Mücadele Şubesi'ne bağlı uzmanlar tarafından incelemeye alındı. Yaşanan son olaylar nedeniyle, İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde izinler ikinci bir emre kadar kaldırıldı.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 09:36

İLGİLİ HABERLER