Gündem
  • 24.2.2023 13:42

Depremde yıkılan binaların sorumlusu 171 kişi hakkında tutuklama kararı çıkarıldı

Son dakika haberine göre Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen illerde yıkılan binalarla ilgili soruşturmalarda 171 kişi hakkında tutuklama kararı çıkarıldığını açıkladı..

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, CNN Türk'te "asrın felaketi" olarak nitelendirilen Kahramanmaraş merkezli büyük depremlerle ilgili açıklamalarda bulundu. Deprem nedeniyle yıkılan binalara dair soruşturmalar ile ilgili açıklama yapan Bakan Bozdağ, 171 şüpheli ile ilgili tutuklama kararı çıkarıldığını bildirdi. Bozdağ, "Tutuklu 171 kişiden 78'i müteahhit, 64'ü yapı sorumlusu, 11'i yapı sahibi." ifadelerini kullandı.

Bozdağ'ın açıklamaları şöyle:

DEPREM SORUŞTURMALARI

"Yaşanan deprem felaketi içimizi acıttı. Pek çok hikayeyi kötü bir şekilde sonuçlandırdı. Elbette ki yaşandığı gün sıcağı sıcağına bakanlarımız bölgeye hareket etti. Ben de Diyarbakır'a hareket ettim. Gerekli çalışmaları yapmak için yoğun mesai yaptık. Herkes hesabın sorulmasını istiyor. Ben de herkes gibi yapılanların hesabının verilmesinden yanayım. Cumhuriyet Savcıları duruma el koydu. Resen soruşturmalar başlatıldı. Yoğun bir mesai içerisine girildi. Bölgede pek çok cumhuriyet savcısını görevlendirdik. 7/24 çalışmak durumunda kaldılar. Deprem soruşturma ön büroları oluşturuldu. Bu büroların yaptığı çalışmalar neticesinde, 573 şüpheli hakkında işlem yapıldı. 171 kişi hakkında tutuklama kararı çıkarıldı. 77 kişi hakkında gözaltı kararı verildi. Şüpheli için rakam verme şansımız yok. Ölen 11 kişi var. İfadeleri alınan 62 kişi var. Ölümün olduğu binaların sorumluları ayrı ayrı inceleniyor.

Güncellenme Tarihi : 24.2.2023 13:43

İLGİLİ HABERLER