Dere taştı, doğum günü kutlayan müşteriler korku dolu anlar yaşadı

2 dk okuma
Dere taştı, doğum günü kutlayan müşteriler korku dolu anlar yaşadı

Hızlı Özet

Zonguldak'ın Kozlu ilçesinde şiddetli yağışlarla birlikte aniden taşan Ilıksu deresi anayola çıktı, iş yerlerini su bastı. Doğum günü kutlaması yapıldığı sırada bir restoranda bulunan 30 civarı müşteri işletmenin ikinci katına çıkarak kurtuldu. Derenin taşma anı saniye saniye amatör kameraya yansırken, üç araçta maddi hasar meydana geldi.






Zonguldak'ın Kozlu ilçesinde şiddetli yağışlarla birlikte aniden taşan Ilıksu deresi anayola çıktı, iş yerlerini su bastı. Doğum günü kutlaması yapıldığı sırada bir restoranda bulunan 30 civarı müşteri işletmenin ikinci katına çıkarak kurtuldu. Derenin taşma anı saniye saniye amatör kameraya yansırken, üç araçta maddi hasar meydana geldi.



Edinilen bilgiye göre olay, Kozlu ilçesine bağlı Esenköy Ilıksu mevkisinde yaşandı. Kentte aralıklarla yağan şiddetli yağışlarla birlikte Ilıksu deresi taştı.



Dere taştı, doğum günü kutlayan müşteriler korku dolu anlar yaşadı - 61saat  - TRABZON HABER SAYFASI



Debisi yükselen dere anayola çıktı. Bu sırada bir restoranda doğum günü kutlayan müşteriler derenin taşmasıyla korku dolu anlar yaşadı. Çocuklarının doğum gününü arkadaşlarıyla birlikte kutlayan aile, işletme sahiplerinin tedbirli davranmasıyla restoranın ikinci katına çıkartıldı. Araçlar da güvenli bölgeye alınarak restoranın ana giriş kapısının önüne çuvallarla kum konuldu.

Bu sırada anayolda bulunan üç araç derenin taşması nedeniyle su içinde kaldı. Çevredekilerin yardımı sonucu araçlardan çıkartılan vatandaşlar güvenli bölgeye alındı. Maddi hasar meydana gelen araçlar ise çekici yardımıyla olay yerinden kaldırıldı.



Dere taştı, doğum günü kutlayan müşteriler korku dolu anlar yaşadı - ASAYİŞ  - Samsun Hedef Halk Gazetesi İnternet Haber Sitesi



“Müşterileri emniyetli bölgeye alıp hasarsız atlattık”

Restoran işletmecisi Kadir Çetin, derenin yükselmesiyle birlikte anayol üzerindeki tüm araçları kaldırttıklarını anlattı. Gazetecilere o anları anlatan Kadir Çetin, “Suyun geleceğini anladığımız için araçların hepsini kaldırttık, kapılarımızı çekip önlemimizi aldık. Kazasız belasız atlattık. Kimsenin burnu kanamadı. Sadece deniz kenarındaki 2 arabadan mahsur kalanlar selde gelmeye çalışırken onları çıkarttık arabadan. 2 araba dışında bir hasar olmadı çok şükür. Yıllardır yaşadığımız için tecrübeliyiz. Bir problem olmadı, inşallah bundan sonra daha kötülerini göstermez Allah. Müşterileri üst kata çıkardık. Bıraksak yolda kalma ihtimalleri vardı. Araçlarını ve kendilerini emniyetli yere aldık. Jandarma da sağ olsun tahliyelerine yardımcı oldu. Yıllardır yaşadığımız için ne gibi önlemler almamız gerektiğini biliyoruz. Çok hasarsız atlattık” dedi.

Dehşet anları amatör kameraya kaydedilirken, doğum günü kutladıkları sırada suların yükseldiğini anlatan çocuklar da “Önce macera yaşarız sanıyorduk. Ancak olayın büyük olduğunu anlayınca korktuk. Araçlar su altında kalınca içindekileri kurtardılar. Biz de üst kata çıktık” diye yaşadıklarını anlattılar.



 




Bu haber 520 kez görüntülendi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

İstanbul için tarih verildi! Sağanak yağış kaç gün sürecek?
Gündem

İstanbul için tarih verildi! Sağanak yağış kaç gün sürecek?

Balkanlardan gelen soğuk hava Türkiye’yi etkisi altına alırken, uyarılar peş peşe sıralandı. Meteoroloji Uzmanı Adil Tek, İstanbul’da 3 gün boyunca sağanak etkisinin süreceğini belirterek “Cumartesi, pazar yağış artık etkisini kesiyor ve sıcaklıklar artacak” dedi. Tek, eylülün 20'sinden sonra yeniden havaların serinleyeceğini belirtti. Öte yandan Ankara Valiliği ise yarın kentte şiddetli sağanak beklendiğini açıklayarak uyardı.

Habervitrini13542 Görüntüleme
İçinde para dolu valizler görüntülerinin yer aldığı İmamoğlu'nun güvenlik kamerasını kim söktü
Gündem

İçinde para dolu valizler görüntülerinin yer aldığı İmamoğlu'nun güvenlik kamerasını kim söktü

Ekrem İmamoğlu, 19 Mart 2025'te gözaltına alınmış; içinde para taşındığı iddia edilen valizlerin görüntülerini içerdiği belirtilen güvenlik kamerası görüntüleri şaibeli biçimde yok edilmişti.

Habervitrini10178 Görüntüleme
HÜRKUŞ-II envantere giriyor
Gündem

HÜRKUŞ-II envantere giriyor

Türk savunma sanayisinin geliştirdiği HÜRKUŞ-II, Hava Kuvvetleri Komutanlığı envanterine girmeye hazırlanıyor. Savunma Sanayii Başkanı Haluk Görgün ile Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Rafet Dalkıran, HÜRKUŞ-II ve HÜRJET'in uçuşlarına katılırken, Görgün HÜRKUŞ-II'nin son testlerinin tamamlandığını ve ilk uçakların kısa süre içinde teslim edileceğini açıkladı.

Habervitrini13669 Görüntüleme
Türkiye'den Husilere sert tepki.. Alçakça saldırı
Gündem

Türkiye'den Husilere sert tepki.. Alçakça saldırı

Dışişleri Bakanlığı'ndan Husilerin Mekke şehrini hedef alan İHA saldırısına ilişkin yapılan açıklamada, 'Suudi Arabistan’ın egemenliği, toprak bütünlüğü ve güvenliğine olan desteğimizi teyit ediyor; Suudi Arabistan’la dayanışmamızı bir kez daha vurguluyoruz. Bölgesel istikrarı ve güvenliği de tehdit...

Habervitrini12970 Görüntüleme