Asayiş
  • 28.10.2008 13:57

DHKP/C ÖRGÜTÜNÜN AZILI EYLEMCİSİ YAKALANDI

İSTANBUL’da terör örgütü DHKP- C adına gasp, yaralama, afiş asılması ve yasadışı gösteriler yapmak suçlarına karıştığı ve iki yıldır İzmir’de saklandığı belirlenen 24 yaşındaki C.T. yakalandı.
Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, hakkında terör örgütü DHKP- C adına yasa dışı faaliyetlerde bulunmak suçlarından arama kararı olan C.T.’nin İzmir’de bulunduğu istihbaratı üzerine harekete geçti. C.T.’nin Bornova İlçesi'ndeki evinin adresini belirleyen ekipler, operasyon düzenledi.
Gözaltına alınan C.T.’nin, İstanbul’da terör örgütü adına bir kişinin işyerinden 15 YTL’sinin gasp edilmesi, ardından bu kişinin ailesiyle zorla bindirildiği araç içerisinde tartaklanması, araca zarar verilmesi, taş ve sopalarla saldırdıkları markette, tabancayla bir kişinin yaralanması, korsan gösterilerde polise karşı barikat kurulması, afiş asılması, ölüm orucuna katılanlara destek verilmesi, örgüt elemanlarının mezarlarının başında yasa dışı slogan atılması suçlarına karıştığı belirlendi. C.T., işlemlerin ardından adliyeye sevk edildi.

Güncellenme Tarihi : 15.5.2016 04:54

İLGİLİ HABERLER