
Digitürk'ten kulüplere 90 milyon dolar
Yurt dışından aldığı kredi desteği ile 90 milyon doları tek kalemde Futbol Federasyonu'na ödeyen Digiturk, transfer döneminin bu en sıcak günlerinde kulüplere kaynak sağlamak adına çok büyük bir adım daha attı.
Kulüplere yükümlülüklerini, tam ve eksiksiz olarak yerine getiren Digitürk, Türk futbolunun en büyük kaynak sağlayıcısı olma özelliği taşıyor. Yurt dışından aldığı kredi desteği ile 90 milyon doları tek kalemde Futbol Federasyonu'na ödeyen Digiturk, transfer döneminin bu en sıcak günlerinde kulüplere kaynak sağlamak adına çok büyük bir adım daha attı.
Türk Futbolu'nun en büyük kaynak sağlayıcısı Digiturk, kulüplere yükümlülüklerini, tam ve eksiksiz olarak yerine getirmeye devam ediyor.
2010 yılı Ocak ayında rekor bir bedelle aldığı Süper Lig yayın hakları ihalesi sonucu 2010-2011 futbol sezonunda; federasyon katkı bedeli ve KDV dahil 424 milyon dolar ödeyen Digiturk, Türk Futbolu'nun ve kulüplerin başarısı için gerekli finansal desteğe büyük katkı sağladı.
Digiturk, 2012-2013 Spor Toto Süper Lig sezonu öncesinde, yıllık ihale bedelinin ilk taksiti olan 90 milyon dolarlık ödemesini geçen hafta içinde tamamladı.
Yurt dışından aldığı kredi desteği ile 90 milyon doları tek kalemde Futbol Federasyonu'na ödeyen Digiturk, transfer döneminin bu en sıcak günlerinde kulüplere kaynak sağlamak adına çok büyük bir adım daha attı.
Türk Futbolu'nun tüm kulüplerine desteğini sürdüren Digiturk, Centilmen Lig kapsamında da 8,5 milyon lirayı dağıtılmak üzere Türkiye Futbol Federasyonuna aktardı.
Spor Toto Süper Ligi 2011-2012 sezonunun sonunda, en az ceza puanına sahip Gençlerbirliği 1. olurken, 2. Orduspor, 3. Kayserispor'a para ödülleri dağıtıldı.
Güncellenme Tarihi : 22.3.2016 17:06