Gündem
  • 16.8.2013 01:35

Dışişleri'nden CHP'ye uyarı!..

Ancak güvenlik sıkıntıları konusundaki uyarıları dikkate alan CHP yönetimi, yine de ziyaretin gerçekleşmesi yönünde kararlılığını koruyor ancak son ana kadar ziyaretin ertelenmesinin de parti gündeminde olduğu ifade edildi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, Dışişleri Bakanlığı’nın uyarısına rağmen, ziyaretin Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında gerçekleştirileceğini vurguladı. Tekin, RTÜK’ü ziyaretinin ardından gazetecilerin CHP’nin Irak ziyaretine ilişkin sorusu üzerine, “Genel Başkanımızın ne kadar kararlı  olduğunu sizler de biliyorsunuz. Bu kararlılık çerçevesinde elbette gidilecektir. Dışişleri Bakanlığı’nın uyarıları dikkate alınacaktır” yanıtını verdi.

Davet üzerine
Ziyaretin, CHP’nin organize ettiği değil, davet üzerine gerçekleşecek bir ziyaret olduğunu vurgulayan Tekin, gelecek günlerde Ortadoğu’da birçok ülkeye de ziyaretler gerçekleştireceklerini aktardı. Tekin, “Ne yazık ki on yıllık yanlış dış politikaların geçirmiş olduğu sonuçları yaşıyoruz. Dün ‘küresel  oyuncuyuz’ diyenler, Türkiye’yi Ortadoğu’da bir küresel oyuncak haline  getirdiler. Sayın Genel Başkanımız da bu dış politikadaki sorunların Türkiye lehine dönmesi için ciddi çaba sarfedecektir” diye konuştu.
Tekin, bir başka soruyu yanıtlarken de, Irak ziyaretine ilişkin vize sorununun bulunmadığını bildirdi

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 12:45

İLGİLİ HABERLER