
DIŞİŞLERİNDEN TÜRK VATANDAŞLARINA ''LÜBNAN'DAN AYRILIN'' ÖNERİSİ
ANKARA - Dışişleri Bakanlığı, Ortadoğu'da meydana gelen gelişmeler nedeniyle Lübnan'da bulunan Türk vatandaşlarının Türkiye'nin Beyrut Büyükelçiliği ile temas halinde bulunmalarının uygun olacağını bildirdi.
Dışişleri Bakanlığından yapılan duyuruda, Türk vatandaşlarının Lübnan'dan ayrılmalarının önerildiği belirtildi.
Duyuruda, Lübnan dışına yapılacak seyahatlerin olanaksız hale gelmesi durumunda Türk vatandaşlarının tahliye edilmelerini sağlamak üzere gerekli hazırlıkların tamamlandığı da kaydedildi.
Bu arada diplomatik kaynaklar, Mısır'ın, ABD ve İsrail'in isteğiyle krizin sona erdirilmesiyle ilgili belli bir rol üstlendiğini ve Mısır Dışişleri Bakanı Ahmed Ebul Geyt'in, Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül'ü arayarak, temasları hakkında bilgi verdiğini kaydettiler.
BEYRUT'TAKİ 34 TÜRK OTOBÜSLE TÜRKİYE'YE HAREKET ETTİ
İsrail'in Lübnan'ı bombalaması nedeniyle hava yoluyla ülkeden ayrılamayan Türkler, Türkiye'nin Beyrut Büyükelçiliği'nin tahsis ettiği otobüsle saat 17.00'de karayoluyla Suriye üzerinden Türkiye'ye hareket etti.
Türk işadamları ve Lübnan'da turist olarak bulunan Türklerin çoğunlukta bulunduğu 34 kişinin, yaklaşık 9 saatlik yolculuktan sonra saat 01.00'de Yayladağ sınır kapısında olmaları bekleniyor.
Türk işadamları ve aralarında 9 çocuk ve bebeğin bulunduğu Türk vatandaşları, saat 16.30'da Beyrut'taki Türk Büyükelçiliği önünde buluştu.
Türk vatandaşlarının, sabahın erken saatlerinden itibaren Türk Büyükelçiliği'ni arayarak Lübnan'dan ayrılmak için yardım istemesi üzerine büyükelçilik yetkililerinin bir otobüs ayarladığı belirtildi.