Gündem
  • 26.5.2013 12:56

Diyarbakır'da 'Kürdistan' yazan tişörtler satışta

Tişörtlerde, Kuzey Irak Bölgesel Kürt Yönetimi tarafından kullanılan yeşil, kırmızı, beyaz renkli ve ortasında Güneş bulunan Kürt bayrağı yer alıyor.

Güneydoğu'nun en büyük kenti Diyarbakır'da aylar öncesine kadar gösteriler, molotoflu saldırılar, polisin gazlı, basınçlı su sıktığı olaylar geride kaldı ve geçmişte yasak olan uygulamalar da ortadan kalkmaya başladı. Bir dönem bulundurulmaya korkulan, sarı- kırmızı- yeşil renklerin yer aldığı giysiler nedeniyle PKK ile ilişkilendirilenlere davalar açılırken, çözüm süreci ile bunlar bitti. Artık bu tür giyim eşyası işyerlerinin yanında işportada bile satılıyor.

'Kürdistan' yazılı Kürt bayraklı tişörtler işyerlerinde Galatasaray, Beşiktaş, Fenerbahçe ve diğer kulüp formalarıyla birlikte de sergileniyor. Bu tişörtlere daha çok 15-20 yaş grubundakiler rağbet ediyor. Bir süre öncesine kadar sadece Kuzey Irak'tan Diyarbakır'a getirilerek satılan tişörtlerin, artık Gaziantep ve İstanbul'daki bazı firmalar tarafından da üretilip bölgeye gönderildiği ifade edildi. Kürt bayraklı ve 'Kürdistan' yazılı tişörtler kalitesine göre ortalama 10 liradan satılıyor.

POSTERLERDE SATIŞTA

Diyarbakır'da 'Kürdistan' yazılı Kürt bayraklı tişörtlerin yanı sıra, Türkiye ve Irak'taki Kürt isyanlarına öncülük edenlerin posterleri de satılıyor. 1925 yılındaki Kürt isyanının öncüsü Şeyh Sait, Dersim ayaklanmasının önde gelen ismi Seyit Rıza başta olmak üzere, Kuzey Irak'ın Kürt liderleri Molla Mustafa Barzani, Mesut Barzani ve Celal Talabani'nin posterleri her tarafta sergileniyor.

Musa Anter, Che Guevara, Yılmaz Güney, Deniz Gezmiş ile İbrahim Kaypakkaya'nın halı portreleri de yan yana satışa sunuluyor.

 

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 15:00

İLGİLİ HABERLER