Medya
  • 3.8.2009 00:00

DOĞAN MEDYA GRUBUNDA FLAŞ GELİŞME!..

Hürriyet ve Milliyet Gazetesi'nin haber merkezleri aynı çatı altında birleşiyor. Medyada bir tarih yok olurken, yeni bir tarihin de başlangıcı sayılacak gelişmeler yaşanıyor.

Yıllardır konuşulan havuz sistemi sonunda hayata geçiyor. Hürriyet ve Milliyet Gazetesi'nin haber merkezleri aynı çatı altında birleşiyor.

Yeni sistemin adı da DHA.

Yaklaşık 5 yıl önce konuşulan havuz sisteminin ilk ciddi adımları ekonomik krizin patlak vermesiyle atıldı ve sonunda havuz sistemine geçilmesine karar verildi.

Her ne kadar haberin başındaki isimler karşı çıksa da, başta Ertuğrul Özkök olmak üzere, sonunda yeni sistem onlara da kabul ettirildi, ya da ekonomik kriz nedeniyle, mecbur kılındı.

Medyaradar'a göre yaklaşık 50 kişilik istihbarat servisi tamamen lağv edilecek. Sadece haber müdürü Celal Korkut'un bir ekibi kalacak. Bu ekip özel haber servisi adı altında çalışacak ve rutin takip etmeden sadece özel haber yapacak. Bu ekip 15 kişiden fazla olmayacak. Şu anki Hürriyet İstihbarat Servisi'nin mevcut kadrosundan 12- 13 kişi seçilecek ve diğer 4- 5 kişi Milliyet Gazetesi'nden gelecek.

Mevcut kadroya bir de Hürriyet ve Milliyet Gazetesi'nden gelen ekibin eklenmesiyle DHA kadrosu iyice kabaracak.

DHA görüntülü ve yazılı olarak iki bölüme ayrılacak. Görüntülünün başında şu anki isim yani Mustafa Erdoğan olacak. Ve oluşturulan görüntü ekibi yani kameramanlar bu bölümde çalışacak. Diğer bölümse yazılı bölüm olacak. Bu bölümün başına bir süre önce Sabah Gazetesi'ndeki yeni yapılanmayla birlikte ayrılmak zorunda kalan Hasan Erşan getirildi.

Hasan Erşan'ın ekibi, Hürriyet ve Milliyet Gazeteler'nden gelen isimlerden oluşacak. Muhabirlerin büyük bir bölümü bu serviste görevlerine devam edecek.

Havuz sisteminin merkez üssü Hürriyet Gazetesi'nde olacak. İkinci kattaki istihbarat servisi yeni yapılanma için hazırlandı. Günler öncesinden başlayan hazırlık tamamlandı. Tüm masa ve bilgisayarlar yeni yapılanmaya göre hazır hale getirildi. Ve aybaşından itibaren yeni sistem start alacak.

Şimdi tüm gözler pazartesi günü yapılacak olan toplantıya çevrildi. Toplantının ardından herşey, günlerdir merakla beklenen muhabirlere açıklanacak. Yapılan açıklamanın ana ekseni yukarıda yazılanlar gibi olacak.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 15:58

İLGİLİ HABERLER