Hamilelik ve doğuma ilişkin bazı inanışların, toplumda rağbet gördüğü açıklandı. Özellikle çocuğun cinsiyetinin, aşerme ile ilgili olduğu düşüncesi oldukça yaygın.
Anne adayının tatlı aşermesi halinde erkek çocuğu, ekşi aşermesi halinde kız çocuğu olacağı düşüncesinin gerçekçi olmadığını ifade eden Akdeniz İniversitesi Kadın Hastalıkları Doğum Ana Bilim Dalı Araştırma Görevlisi Tonguç Gündüz, "Erkek ya da kız olması, sperm yumurta birleşmesinden kaynaklanan bir olay" dedi. Anne adayı bacağına karaciğer sürerse çocukta leke olur düşüncesinin de yanlış olduğunu ifade eden Gündüz, "Bu da genetik bir olay. Ciltteki pigmentlerden kaynaklanabilir. Anne adayları kilo alamadıkları bebeğin büyüyemeceğini düşünüyor. ılk 12 haftaya kadar bebek kilodan etkilenmez" dedi.
Hamilelik ilgili bazı inanışlar ise şöyle: "Bebeğin anne karnında ilk kıpırdadığı an, anne adayı kime bakarsa bebeğinin ona benzeyeceği. Anne adayının karnı sivri olursa kız, yuvarlak olması durumunda erkek olacağı. Anne adayı ayva yerse bebeğin gamzeli olacağı düşüncesi, hamilelik döneminde denize bakılırsa çocuğun gözlerinin mavi olacağı inancı. Anne adayı çok kıllı hayvanlara bakarsa, çocuğu da kıllı olur düşüncesi."
Güncellenme Tarihi : 16.3.2016 21:22