Asayiş
  • 8.5.2013 18:27

Doktor ve eşine kar maskeli dehşet!..

Aydın’ın Nazilli ilçesinde, bir doktorun evine girerek namaz kılarken eşini rehin alan şüpheliler, eve gelen doktoru darp edip dizinden silahla yaraladı.
Nazilli Devlet Hastanesi’nde Genel Cerrah olarak görev yapan Opr.Dr. Bahattin D (63) ve eşi Zeliha D’in (65) yaşadığı eve gelen kar maskeli ve eldivenli iki şüpheli, havanın sıcak olması nedeniyle açık bırakılan arka kapıdan içeri girdi. Evde yalnız olan ve içeride namaz kılan Zeliha D’in başına örtü geçirerek etkisiz hale getirdiler. Kadını koli bandı ile sandalyeye bağlayan şüpheliler, doktor kocasını beklemeye başladı. Saat 06.15 sıralarında evine gelen Dr. Bahattin D, zili çalmasına rağmen kapı açılmayınca anahtarı ile kapıyı açmaya çalıştı. Kapıyı açar açmaz Bahattin D’in üzerine çullanan şüpheliler, doktoru da eşi gibi sandalyeye bağladı. Doktor ve eşini darp eden şüpheliler, üzerlerinde taşıdıkları silahla doktoru sağ dizine ateş ederek yaraladı. Şüpheliler daha sonra evden ayrılarak kayıplara karıştı.
Darp sırasında ellerine dolanan koli bantları gevşeyen Dr.Bahattin D, yaklaşık 15-20 dakikalık çabası sonucu kendi imkanlarıyla bağlandığı sandalyeden kurtulmayı başardı. Daha sonra eşini kurtaran doktorun ihbarı üzerine çok sayıda polis bölgeye sevk edildi. Evinde ilk müdahalesi yapılan doktor, ambulansla görev yaptığı Nazilli Devlet Hastanesi’ne bu kez hasta olarak getirildi.

GÖRÜNTÜ ALINMASINI İSTEMEDİ
Olayı haber alan mesai arkadaşlarının Acil Servis girişinde karşıladığı Dr. Bahattin D, polisten gazetecilerin görüntü almasını engellemelerini istedi. “Niye çekiyorsunuz siz kardeşim. Ben çekilmesini istemiyorum. Şunları engeller misiniz” diye gazetecilere tepki gösteren Bahattin D, hastanede tedavi altına alındı.
Eşi gözleri önünde silahla yaralanan Zeliha D, polise yaşadıkları korku dolu anları şöyle anlattı: “Namaz kılarken benim başıma bir şey geçirdiler. Sonra ellerimi kollarımı bağladılar. ‘Sana bir şey yapmayacağız’ dediler. Eşim gelince içeri alıp onun da elini kolunu sandalyeye koli bandıyla bağladılar. Uzun süre eşimi dövdüler. Sonra küçük silahla vurup kaçtılar. Kim olduklarını tanımıyorum. Eşim önce kendisini sonra da beni kurtardı. Polisi ve 112’yi aradık.”
Hayati tehlikesi bulunmayan Dr. Bahattin D. ve eşini rehin aldıktan sonra darp eden kar maskeli şüphelilerin yakalanması için çevrede geniş çaplı araştırma başlatıldı.
(İHA)

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 15:32

İLGİLİ HABERLER