Gündem
  • 2.9.2013 13:15

Döndüler!..

BİRLEŞMİŞ Milletler (BM) Barış Gücü (UNIFIL) komutasında 7 yıldır görev yapan ve TBMM kararıyla görev süresi sonlandırılan 213 kişilik Türk İstihkam ve İnşaat Bölüğü, TGC A1600 İskenderun askeri gemisiyle geldiği Türkiye'de, ailelerinin de yer aldığı askeri törenle karşılandı.


Lübnan'ın güneyinde Şaitiye kasabasında, 2006 yılında İsrail ile Hizbullah arasındaki savaştan sonra, BM Güvenlik Konseyi'nin 1701 sayılı kararının ardından oluşturulan Barış Gücü bünyesinde yer alan Türk İstihkam ve İnşaat Bölüğü, 20 Ekim 2006 tarihinde görev yapmaya başladı. TBMM'nin 6 Temmuz 2013'te aldığı kararla, BM Lübnan Geçici Barış Gücü bünyesinde görev yapan Türk İstikam İnşat Bölüğü Komutanlığı'nın görev süresi 5 Eylül 2013'te sona ereceği gerekçesiyle tahliye gerçekleştirildi.

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'na ait unsurlar ile Limakport İskenderun'a demirleyen TGC A1600 İskenderun askeri gemisi ile yurda dönen 213 kişilik Türk birliği için karşılama töreni düzenlendi. Törene, İskenderun Kaymakam vekili ve Belen Kaymakamı Abdulaziz Aydın, 39'uncu Mekanize Piyade Tugayı Komutanı Tuğgeneral Hakan Atınç, Deniz Üs Komutanı Tuğamiral Nejdet Atilla Demirhan ve Türk birliğinde görevli askerlerin aileleri katıldı. Tören, Tuğgeneral Hakan Atınç'ın tören bölüğünü selamlamasıyla başladı. Lübnan'daki 7 yıllık görevi başarıyla tamamlayarak, yurda 213 personelle döndükleri tekmilini veren Türk birliğinin komutanını çiçekle karşılayan Tuğgeneral Atınç, "Yurda hoş geldiniz" dedi. Kaymakam vekili Abdulaziz Aydın, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Atınç, Deniz Üs Komutanı Tuğgeneral Demirhan, Lübnan'da görevli Türk askerlerinin aileleriyle de selamlaşarak sohbet etti.

İKİZLERİYLE İLK KEZ KUCAKLAŞTI

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından, Lübnan'dan yurda dönen Türk birliği resmi geçit gerçekleştirdi. Lübnan'daki birlikte görevli askerlerle kucaklaşan ailelerin buluşması duygusal anlar yaşanmasına neden oldu. Çocuklar, eşleri, babaları, kardeşleri, askerlerle uzun uzun sarılarak hasret giderdi. Lübnan'daki birlikte görevli Uzman Çavuş Fatih Özdal, ikiz bebeklerini Limakport'da düzenlenen karşılama töreninde ilk kez gördü. İkiz bebeklerini kucaklayan Uzman Çavuş Özdal, çok mutlu olduğunu söyledi.

LÜBNAN HALKININ GÖNLÜNDE YER ETTİK

Lübnan'daki Türk İstihdam ve İnşaat Bölüğü'nün Komutanı Binbaşı Halil Serdar Canbaş, "7 yıl boyunca bize verilen her türlü inşa görevini yaptık. Aynı zamanda, sivil halkla askeri işbirliği kapsamında, ilişkilerimizi en iyi şekilde geliştirdik. Projeler yaptık, Lübnan halkının gönlünde yer ettik. Verilen görevleri en iyi şekilde icra etmenin haklı gururunu yaşamaktayız. Türk halkını, orada en iyi şekilde temsil ettik ve yurda döndük" diye konuştu. 

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 12:20

İLGİLİ HABERLER