Spor
  • 10.5.2013 18:18

Dortmund'un yıldızından G.Saray'a mesaj!..

Devler Ligi'nde finale yükselen Borussia Dortmund'un savunma oyuncusu Santana, G.Saray'a mesaj gönderdi.  Brezilyalı savunma oyuncusu, verdiği röportajda G.Saray’a mesaj gönderdi.

İşte Ajansspor’da Sinan Akyüz imzasıyla yayınlanan röportaj…

- Öncelikle bize zaman ayırdığın için teşekkür ederiz Santana..

Ben de Ajansspor’a teşekkür ediyorum, buraya çok uzak bir yoldan geldiniz.

- Teşekkürler. O halde Öncelikle Türkiye’den başlayalım. Türk futbolunu takip ediyor musun?

Tabii ki, Türk futbolunu takip diyorum. Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş büyük takımlar. Galatasaray’ı Şampiyonlar Ligi’nden tanıyorum. Ancak son birkaç ayda Şampiyonlar Ligi’ndeki yoğunluğumuzdan dolayı Türkiye’yi takip edemedim.

- Türk futbolundan tanıdığın isimler var mı?

Eskişehirsporlu Dede ağabeyim gibidir. Dede bana hep Türkiye’yi anlatır. İnsanların çok sıcakkanlı olduğundan bahseder, yani biz Brezilyalılar gibi.. Dede dışında Trabzonsporlu Yasin Öztekin ile görüşüyorum. Yakın arkadaşımdır. Nuri ve İlkay’la da Türk futbolu ve takımlar hakkında konuşuruz, Türk insanın sıcaklığını hep anlatırlar. Türkiye ile ilgili için hep güzel şeyler duydum.

- Bir gün teklif gelirse, Türkiye’de futbol oynamayı düşünür müsün?

Türkiye’de futbol adına büyük atılımlar oluyor. Türkiye ve İstanbul bir futbol ülkesi. Taraftarlar takımlarına çok sahip çıkıyor çok ateşliler. Benim kulübümle 1 yıl daha mukavelem var ama tabii ki bu durum gelebilecek teklife bağlı. Aslında bu tür durumlar, kulübüm ve teklif yapacak kulüp arasında geçiyor.

- Galatasaray…

Galatasaray neden olmasın..

- Yani Galatasaray seni transfer etmek istese kabul eder misin?

Neden olmasın, Galatasaray büyük bir takım. Takım arkadaşlarım İlkay ve Nuri Galatasaray’ı, Türkiye’yi ve diğer takımları anlatıyorlar. Türkiye hakkındaki haberler de hep iyi. Buradaki Türk dostlarım da bana çok iyi davranıyorlar.

- B.Dortmund’a bu yıl Türkiye’de sempati daha da arttı. Hatta bunların çoğunluğu Galatasaraylı diyebiliriz. Real Madrid’e şanssız bir şekilde elendiler ve Dortmund’u desteklemeye başladılar. Bu konuda neler söylemek istersin, Galatasaray taraftarına mesajın var mı?

Bu çok gurur verici bir durum açıkçası. Galatasaray taraftarının ne kadar ateşli, takımlarına ne kadar sahip çıktığını biliyorum. TT Arena’yı da Şampiyonlar Ligi’nde Galatasaray’ın Schalke ile oynadığı maçtan biliyorum. Çok önemli bir taraftar grupları var. Biz futbolcuların da her zaman taraftarlara ihtiyacımız var. Taraftarlar, takımı kötü de oynasa desteklemeli, çünkü itici güç bizleri motive eder. Şimdi Londra’da çok önemli bir final maçımız var. Bayern Münih ile Şampiyonlar Ligi final maçını oynayacağız. Galatasaraylılar bize dua etsinler, onların duasını istiyoruz.

- Türkiye’de futbol oynayan Brezilyalı futbolcular çok seviliyor, çok da sempatikler. Örneğin Galatasaray taraftarının en çok sevdiği yabancı futbolcularından birisi de vatandaşın Felipe Melo.. Ayrıca Fenerbahçe’nin eski yıldız futbolcusu Alex de Souza da Türkiye’de çok seviliyor. Brezilyalılar sence neden bu çok kadar seviliyor Türkiye’de?

Türkiye de bir futbol ülkesi, aynı Brezilya gibi.. İnsanların sıcaklığı da aynı. Aynı iklimi yaşıyoruz. Bu sevgi de bundan olsa gerek.

Melo’ya bir mesajın var mı?

Onlar da şampiyon oldu, tebrik ediyorum ve kutluyorum. Melo adına çok sevindim. Kendisine Ajansspor aracılığıyla tebriklerimi iletin.

- Son olarak Brezilya 2014 yılında Dünya Kupası’na ev sahipliği yapacak. Ülkende düzenlenecek şampiyona için düşüncelerin nedir?

Şimdiki hedefim öncelikle Londra’da Şampiyonlar Ligi kupasını almak. Güçlü bir takımla final maçına çıkıyoruz. Geçen yılın finalist takımı ile final oynayacağız ve buna inandık, o kupa Dortmund müzesine gelecektir. Sonraki hedefim de ülkemde yapılacak olacak Dünya şampiyonasında Brezilya milli takıma çağırılmak ve Dünya şampiyonasında ülkemin formasını giymek.

- Çok teşekkür ediyoruz Santana..

Ben teşekkür ederim, Türkiye’ye sevgiler..

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 15:28

İLGİLİ HABERLER