Dünya
  • 6.10.2020 22:36

Dünya Sağlık Örgütü koronavirüs aşısı için tarih verdi!

DSÖ Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, yeni tip koronavirüse karşı tüm dünyada süren aşı çalışmalarına ilişkin açıklamalarda bulundu. Ghebreyesus, korona virüse karşı bir aşının yıl sonuna kadar hazır olabileceğini bildirdi.

Ghebreyesus, İsviçre'nin Cenevre kentinde bugün sona eren, DSÖ Yönetim Kurulu'nun "Kovid-19 ile mücadele özel oturumu"nda konuştu. "(Kovid-19 için) aşılara ihtiyacımız olacak ve bu yılın sonuna kadar bir aşıya sahip olabileceğimizi umuyoruz." diyen Ghebreyesus, bu konuda umutlu olduğunu ifade etti.
Ghebreyesus, dünya genelinde yaygın bir aşılama kampanyasının ne zaman başlayacağına ilişkin ise detay vermedi. Her konuşmasında olduğu gibi yine "küresel dayanışma" çağrısında bulunan Ghebreyesus, Kovid-19 aşıları üretildikten sonra ülkelere eşit dağıtımını sağlamak için dünya liderlerine siyasi kararlılık çağrısında bulundu.
DSÖ eş güdümünde yürütülen Kovid-19 Aşıları Küresel Erişim Programı (COVAX) vasıtasıyla, 2021 sonuna kadar 2 milyar doz aşı dağıtılması hedefleniyor.

Galatasaray'da gerilim büyüyor! Mustafa Cengiz'den Fatih Terim'e çok sert sözler

Kaynak: Dünya Sağlık Örgütü korona virüs aşısı için tarih verdi!

Güncellenme Tarihi : 6.10.2020 20:39

İLGİLİ HABERLER